Acasa Romania Noua taxa auto ar putea fi aprobata intr-o luna de zile si de Camera Deputatilor, spera ministrul Borbely

Noua taxa auto ar putea fi aprobata intr-o luna de zile si de Camera Deputatilor, spera ministrul Borbely

de Vlad Barza

Motor (sursa - BMW)

Noua taxa auto care a fost aprobata marti de Senat ar putea trece in maxim o luna si de Camera Deputatilor, a spus la Miercurea Ciuc  ministrul Mediului, Laszlo Borbely, citat de Agerpres. Taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule va fi redusa in medie cu 25%, dar va fi platita la vanzare si pentru autovehiculele inmatriculate inainte de 2007 in tara.

‘Reducem taxa de poluare. E la Camera Deputatilor legea, a fost votata de Senat si e la Camera Deputatilor. Se reduce cu 25 la suta, platim inapoi bani celor care au platit mai mult si retroactiv. Si e o noua conditie impusa de Curtea Europeana de Justitie ca masinile inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007, la prima cumparare, cumparatorul trebuie sa plateasca aceasta taxa redusa cu 25 la suta. Deci, eu sper ca intr-o luna de zile, sa avem legea, iar banii vor fi dati inapoi de directiile locale de finante , la cerere'”, spune ministrul

Senatorii din Comisia pentru administratie a Senatului au adoptat, marti, in unanimitate proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. Proiectul initiat de Guvern introduce o metoda de calcul care permite “taxarea corecta si reala a poluatorilor, bazata pe cantitatea de emisii cu impact asupra mediului“, ajungandu-se astfel la reducerea taxei cu circa 25-30% fata de nivelul actual.

Taxa auto se aplica si in 2012 in forma din prezent, astfel ca la anul nu se pune problema inlocuirii ei cu un impozit anual, spunea in septembrie Ministrul Mediului, Laszlo Borbely. Acelasi ministru declara in august ca actuala taxa va fi inlocuita de o carte verde, urmand ca posesorii de automobile sa se duca anual pentru verificarea noxelor masinilor, iar cuantumul taxei sa fie in functie de rezultatul masuratorilor.

Lasa un comentariu