Acasa Chevrolet General Motors apasa butonul downsizing: noile motoare pe benzina vor avea capacitati cilindrice intre 1 si 1,5 litri

General Motors apasa butonul downsizing: noile motoare pe benzina vor avea capacitati cilindrice intre 1 si 1,5 litri

de Adrian Mitrea

Motor GM Ecotec (sursa - General Motors)

General Motors (GM) a anuntat ca lucreaza la o noua generatie de motoare pe benzina Ecotec, de inalta eficienta, toate dispunand de turbo, injectie directa si compatibile cu biocombustibili. Rivali precum Volkswagen, Ford, Renault-Nissan si PSA Peugeot Citroen sunt in avantaj pentru ca au inceput deja procesul de downsizing de mai mult.

Noile propulsoare vor fi concepute si produse in mai multe uzine din lume si vor avea trei si patru pistoane. Accentul va fi pus pe reducerea zgomotului, a vibratiilor si a frecarii.

Noua familie de motoare este rezultatul muncii pe care GM a depus-o impreuna cu Shanghai Automotive Industry (SAIC), Shanghai General Motors (SGM) si Pan Asia Tehnical Automotive Center (PATAC).

Motoarele de noua generatie vor echipa mai multe modele de masini vandute sub marcile GM, dintre care importante in Europa sunt Opel si Chevrolet.

GM estimeaza ca din momentul lansarii, care nu a fost clar specificat, si pana in 2020 vor fi produse circa doua milioane de propulsoare Ecotec de noua generatie.

Lasa un comentariu