Acasa Industrie Kirchhoff Automotive va investi 15 milioane euro intr-o fabrica la Craiova

Kirchhoff Automotive va investi 15 milioane euro intr-o fabrica la Craiova

de Vlad Barza

Seful companiei germane s-a intalnit cu premierul Boc (sursa - Kirchhoff)

Germanii de la Kirchhoff Automotive vor investi 15 milioane euro intr-o uzina situata in Craiova, productia urmand sa inceapa in primavara lui 2012 cu 200 de angajati. Uzina va produce in special pentru Ford, insa componentele de caroserie vor ajunge si la uzina Fiat din Serbia si la Renault Turcia.

Fabrica va incepe productia de serie în luna mai a anului viitor, insa testarea masinilor si utilajelor va incepe la jumatatea lunii noiembrie 2011. Investitia Kirchhoff Automotive la Craiova va realiza si 200 de noi locuri de munca in prima etapa, dar compania estimeaza ca numarul acestora se poate dubla in scurt timp.

Producatorul Kirchhoff Automotive doreste ca o parte din productia fabricii din Craiova sa fie realizata  si destinata clienților din afara granitelor Romaniei – Fiat (Serbia si Turcia) si Renault (Turcia).

Industria auto din Romania, bazata pe doi fabricanti de masini, Ford si Dacia-Renault, are un viitor promitator. Rapoartele analistilor de piata preconizeaza o productie anuala de peste 800.000 de masini dupa anul 2015. Asadar trebuie sa fim aici”,  spune Arndt G. Kirchhoff, actionar si director general al Kirchhoff Automotive GmbH.

Pe 6 octombrie si compania japoneza Yazaki va deschide la Caracal o unitate de productie care va deservi uzina Ford.

Kirchhoff Automotive  are 42 de fabrici in 16 tari si dispune de peste 10.000 de angajați.

Lasa un comentariu