Acasa Evenimente VIDEO: Giancarlo Fisichella a lansat in Romania primul Ferrari cu tractiune 4×4 din istorie

VIDEO: Giancarlo Fisichella a lansat in Romania primul Ferrari cu tractiune 4×4 din istorie

de Adrian Mitrea

Giancarlo Fisichella, Enrico Galliera, Ion Bazac (sursa - 0-100.ro)

Ferrari FF, primul automobil cu tractiune 4×4 din istoria marcii sport de lux italiene, a fost lansat marti, 20 septembrie, in Romania, de personalitati de top. Sase romani si-au comandat deja masina, care costa peste 200.000 euro, insa numarul alocat tarii noastre este de patru exemplare pentru acest an, iar pentru 2012 cifrele sunt inca necunoscute.

Pilotul Ferrari Giancarlo Fisichella, vicepresedintele Ferrari Enrico Galliera, presedintele Forza Rossa, Ion Bazac, si ambasadorul Italiei la Bucuresti, Mario Cospito, au fost personalitatile care au marcat lansarea in Romania a neconventionalului Ferrari FF.

Numele automobilului, FF, vine de la Ferrari Four (Ferrari Patru – patru scaune, tractiune integrala 4×4). FF este primul automobil Ferrari echipat cu tractiune integrala si, de asemenea, este pentru prima data cand celebrul producator auto italian lanseaza un automobil atat de practic.

click aici pentru galeria foto cu Ferrari FF

Sistemul de tractiune 4×4, denumit 4RM, este cu 50% mai usor fata de alte sisteme echivalente de pe piata, spune Ferrari.

Ferrari Four (sursa - Forza Rossa)Pe langa doua locuri in plus fata de un Ferrari obisnuit, modelul FF dispune si de un portbagaj impresionant de 450 de litri (800 litri cu bancheta spate rabatata).

Masina este desenata de Pininfarina si dispune de un motor V12 de 6.262 centimetri cubi (6,3 litri), cu injectie directa de benzina, ce dezvolta 660 de Cai Putere la 8.000 de rotatii pe minut. Masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3,7 secundesi emite 360 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.

Ferrari FF are un design tipic de Shooting Break. Denumirea provine de la cuvantul “Break” sau omonimul sau “Brake”, folosit initial in cazul carutelor tractate de cai salbatici sau a celor folosite pentru diverse munci si extins apoi in cazul vehiculelor destinate vanatorii.

In anii ’60 si ’70, asa-numitele Shooting Break sau Shooting Brake motorizate erau extrem de populare in Marea Britanie.

Singurul dealer Ferrari din Romania este controlat de sotii Camelia si Ion Bazac (fost ministru al Sanatatii), prin Forza Rossa Holding, firma inregistrata in Cipru (86,3%). Celalalt actionar al Forza Rossa, cu o detinere de 13,6%, este un cetatean italian, Leo Taroni. Forza Rossa este, din februarie, si reprezentantul exclusiv al marcii Lotus in Romania, Serbia, Muntenegru si Republica Moldova.

Lasa un comentariu