Acasa Dacia Logan, locul doi in topul celor mai influente masini ale deceniului trecut. Mercedes, marca cea mai influenta din istoria automobilului

Logan, locul doi in topul celor mai influente masini ale deceniului trecut. Mercedes, marca cea mai influenta din istoria automobilului

de Vlad Barza

Logan Sedan (sursa - Dacia)

Dacia Logan s-a clasat pe locul secund intr-un top al modelelor auto care au marcat cel mai puternic deceniul trecut, arata rezultatele sondajului international Legend On Wheels care si-a propus sa afle ce modele au marcat cel mai mult industria auto in ultimii 125 de ani. Dacia Logan a fost devansata de Mercedes SLS in topul celor mai influente masini ale deceniului trecut, iar Mercedes a castigat sase din cele 13 categorii, fiind desemnata marca cea mai influenta din istoria automobilului. Concursul a fost organizat de site-ul Automotive News Europe si de MSX International.

Un juriu a nominalizat in primavara 130 de modele, cate zece pentru fiecare deceniu, incepand cu 1900-09 pana la deceniul 2000-09 in care Logan a ocupat locul doi, Tesla Roadster s-a clasat pe trei, iar Mercedes SLS, pe locul intai. In plus, a existat o categorie cu masini dinainte de 1900 plus una cu concepte de viitor, asa-numite Future Legends.

Dupa ce un juriu a nominalizat cele 130 de modele (13 la fiecare categorie), publicul a votat online, iar rezultatele au venit dupa 100.000 de voturi, spun organizatorii.

Nu avem clasamentele complete deoarece ele nu au fost facute publice, organizatorii punand in vanzare la salonul de la Frankfurt o carte dedicata acestui concurs, la pretul de circa 70 de euro. Totusi, un forum Mercedes mentioneaza ca marca germana a iesit cel mai bine, castigand sase dintre cele 13 categorii, exact in anul in care Daimler serbeaza 125 de ani de la inventarea automobilului.

Printre modele selectate pentru vot se numara Ford Model T din 1909, Rolls Royce Phantom din 1925, Citroen Traction Avant din 1934, Mini din 1959, Volkswagen Golf din 1974 si BMW Z3 din 1996.

S-a dorit selectarea masinilor care au avut cea mai mare influenta asupra industriei auto, aceasta influenta putand fi exercitata in multe feluri si in multe segmente, astfel ca Logan a adunat mai multe voturi decat modele mult mai scumpe precum Volkswagen Phaeton sau Bentley Continental GT.

Lasa un comentariu