Acasa Curiozitati Dacia va incepe sa vanda masini si pe internet in aceasta saptamana

Dacia va incepe sa vanda masini si pe internet in aceasta saptamana

de Vlad Barza

Dacia Sandero (sursa - 0-100.ro)

Dacia va demara joi un program prin care clientii din Italia isi pot cumpara masina prin internet, facand o serie de click-uri si platind 500 de euro sa li se elibereze cartea de identitate a masinii, scrie AFP, citandu-l pe Stephen Norman, director de marketing al Groupe Renault. Programul de teste va dura intre sase si 12 luni, iar apoi se va decide daca este nevoie de extinderea lui in alte tari.

La Dacia ideea nu este noua, oficiali ai Renault declarand in trecut ca vanzarea prin internet ar fi o alternativa interesanta si profitabila. Dupa ce anul trecut Dacia a scos la vanzare pe Facebook doua automobile tot in Italia, acum marca va declansa un program pilot de vanzare a masinilor online, program ce le va permite clientilor sa foloseasca internetul pentru a definitiva procesul de cumparare a unui automobil.

Cumparatorul va trebui sa plateasca pe internet 500 de euro pentru a i se elibera cartea de identitate a masinii si apoi in ultima instanta va trebui sa mearga la dealer sa-si ridice masina. Totusi, cei de la Renault spun ca internetul va usura mult lucrurile, iar programul se va desfasura pe o perioada de 6 – 12 luni si in functie de rezultate se va decide extinderea lui si in alte tari europene.

Deocamdata in Italia vor fi disponibile la vanzare doar doua versiuni de Sandero, nu intreaga gama. Nu se pune problema extinderii programului si pentru brandul Renault.

Recent, retailaerul de electronice eMag s-a aratat interesat de vanzarea de masini pe internet in tara noastra, insa nu a fost pronuntat niciun nume de marca auto.

Lasa un comentariu