Acasa BMW UPDATE: BMW recheama in Romania 366 de masini diesel pentru posibile probleme la filtrele de combustibil

UPDATE: BMW recheama in Romania 366 de masini diesel pentru posibile probleme la filtrele de combustibil

de Vlad Barza

BMW Seria 5 (sursa - 0-100.ro)

BMW a initiat o campanie de rechemare in service pentru circa 120.000 de masini diesel pe plan mondial din cauza unor posibile probleme la filtre. Defectiunile au fost depistate in cadrul unor teste interne, iar in cazuri extreme pot duce la incendii. Printre modelele afectate se numara Seria 1 si Seria 5, iar in Romania vor fi rechemate 366 de masini. Nu s-au inregistrat niciun fel de incidente.

Cei de la BMW spune ca in teste interne s-au descoperit defectiuni la filtre, iar in cazuri extreme se pot produce incendii. Nu s-au inregistrat incidente in trafic, iar recall-ul este unul voluntar, fiind de asteptat ca la un numar foarte mic de masini sa fie descopertite defectiuni.

Cea mai mare parte dintre cele 120.000 de masini rechemate in service sunt din Europa. Germania fiind tara cu cele mai multe unitati vizate: 35.000.

Defectul este de natura electrica si poate aparea la masinile diesel cu motoare in patru si sase cilindri.

UPDATE: BMW Romania a dat pentru 0-100.ro cateva informatii despre implicatiile actiunii de recall asupra pietei locale:

„Problema a fost constatata in momentul verificarilor masinilor si in timpul testelor interne ale componentei. Foarte important de mentionat – nici un incident grav nu a fost semnalat in aceasta perioada.

Pe piata din Romania au fost vandute 366 de automobile. Clientii vor fi chemati de catre dealerii din reteaua BMW Group Romania pentru schimbarea gratuita a piesei. Operatiunea de schimbare va dura doua ore”, au spus reprezentantii companiei.