Acasa Tehnologie Volvo si Siemens lanseaza un parteneriat pentru dezvoltarea de masini electrice

Volvo si Siemens lanseaza un parteneriat pentru dezvoltarea de masini electrice

de Radu Preda

Volvo si Siemens colaboreaza pentru masini electrice (sursa - Volvo)

Volvo Cars si Siemens au anuntat o colaborare pentru dezvoltarea de tehnologii pentru masini electrice, accentul fiind pus pe sisteme de propulsie, managementul bateriei si tehnologii de incarcare. Primele masini electrice cu motoare Siemens urmeaza a fi produse anul acesta, iar de la final de 2012 germanii vor testa o mica flota de masini C30 suta la suta electrice

Primele masini electrice C30 cu motoare Siemens vor intra in teste cel mai devreme la finalul anului, dar ca parte a colaborarii, Siemens va furniza motoare electrice, solutii de management al incarcarii si o serie de lucruri la capitolul electronica.

Producatorul suedez va livra anul viitor 200 de autoturisme de test companiei Siemens, care le va testa in conditii normale de trafic sub forma unei flote interne care sa arate plusurile si minusurile utilizarii unor astfel de masini zi de zi.

Motoarele electrice dezvoltate de Siemens pentru Volvo au o putere de varf de 108 kilowati (145 CP), cu un cuplu maxim de 220 Nm

Volvo Car Corporation incepe productia la scara mica a Volvo C30 electric in acest an, iar in 2012 compania va incepe sa vanda Volvo V60 Plug-in Hybrid.

Lasa un comentariu