Acasa Curiozitati VIDEO: Mii de soferi din Florida cer despagubiri record fiindca Politia i-a amendat ilegal cand au avertizat alti soferi ca sunt aproape de radare

VIDEO: Mii de soferi din Florida cer despagubiri record fiindca Politia i-a amendat ilegal cand au avertizat alti soferi ca sunt aproape de radare

de Vlad Barza

(Porsche Cayenne S - sursa 0-100)

Circa zece mii de soferi din statul american Florida au facut o plangere comuna si cer despagubiri totale de peste 150 milioane dolari fiindca politistii i-au oprit si i-au amendat pentru ca au avertizat cu farurile alti soferi, pentru a le semnala prezenta unui radar. Conform legii statale, soferii au dreptul sa-si faca semne cu farurile, astfel ca Politia este acuzata ca a dat in mod ilegal acele amenzi, arata un material publicat de autoblog.com.

Este prezentat cazul unui sofer care a fost oprit imediat dupa ce a facut semn cu farurile, iar agentul l-a amendat cu 100 de dolari, pentru ca ar fi folosit in mod impropriu farurile. Cel amendat spune ca a crezut ca e ilegal ce facut si a platit amenda, insa apoi a aflat ca avea dreptul sa utilizeze farurile. El mai spune ca agentul s-a aratat vizibil suparat de faptul ca soferul a avertizat cu farurile alti conducatori auto.

Din 2005 legile statului Florida permit soferilor sa-si faca semne cu farurile, insa de atunci peste 10.400 de soferi au fost amendati pentru acest lucru, politistii sustinand ca nu e legal ce au facut. Acum, cei amendati cer sa li se plateasca cei 100 de dolari dati ac amenda plus o despagubire importanta: 15.000 dolari pentru fiecare.

Suma totala ceruta trece de 150 milioane dolari, iar excesul de zel al politiei ar putea da o gaura importanta la buget, tot din banii contribuabililor americani.

Lasa un comentariu