Acasa Fiat VIDEO, FOTO: Noua Panda si alte cateva noutati Fiat debuteaza in premiera la Salonul Auto de la Frankfurt

VIDEO, FOTO: Noua Panda si alte cateva noutati Fiat debuteaza in premiera la Salonul Auto de la Frankfurt

de Vlad Barza

Fiat Panda 2011 (sursa - Fiat)

Spre deosebire de alte dati, cand nu a venit cu niciun model nou, Fiat aduce la Salonul Auto de la Frankfurt noua generatie a masinii de oras Panda, dar si cu o versiune cu tractiune integrala a modelului de familie Freemont. La standul Fiat vor mai fi expuse ca premiere si o versiuni imbunatatita a lui Punto, cu noi motorizari, editii speciale ale micului 500 si un Qubo cu pachet pentru drumuri grele.

Fiat spune ca Panda, ajunsa la a treia generatie, ramane o masina „neconventionala”, insa ajunsa la maturitate. Are 3,65 metri lungime, cu cativa centimetri mai mult decat generatia pe care o inlocuieste, inaltimea este de 1,55 metri, iar latimea de 1,64 metri.

click aici pentru galeria foto

Masina ofera loc pentru cinci pasageri. La capitolul propulsie va avea pentru inceput patru versiuni de motorizare: TwinAir de 0,9 litri de 65 Cai Putere (CP) si 85 CP (cu turbo), 1,2 litri de 69 CP si 1,3 litri Multijet (turbo diesel) de 75 CP.

Masina va putea fi comandata in trei niveluri de echipare si zece culori de carosierie.

La inceput va fi disponibila versiunea cu tractiune fata, insa va aparea apoi si varianta 4X4. Fiat Panda a fost lansat in 1981, pana in 2004 au fost doua facelift-uri iar apoi a aparut a doua generatie. S-au vandut 8,5 milioane de exemplare pana in prezent, iar modelul a castigat trofeul „Masina Anului in Europa” in 2004.

Fiat Punto TwinAir (sursa - Fiat)

Fiat Freemont AWD (sursa - Fiat)

Lasa un comentariu