Acasa Opel Opel recheama in tara peste 400 de masini Astra pentru posibile probleme de software

Opel recheama in tara peste 400 de masini Astra pentru posibile probleme de software

de Vlad Barza

Opel Astra (sursa - 0-100.ro)

Opel a initiat in Romania o campanie de rechemare pentru circa 430 de masini Astra produse in 2011 la care pot exista probleme la softul echipamentelor electronice din habitaclu. Germanii au mai initiat mici campanii de recall pentru alte trei modele, insa numarul total de autoturisme ce vor ajunge in service este de 20 pentru acele trei modele. Printre marcile care au facut rechemari anul acesta se numara Fiat, Renault, Chevrolet, Mitsubishi si Toyota.

Opel a identificat un posibil incident la o serie de masini Astra J fabricate in 2011 la care exista posibilitatea ca indicatorul de avertizare a defectiunii semnalizarii sa nu functioneze din cauza unei deviatii de soft. Opel a inceput in iunie o actiune de recall pentru 428 de masini, iar reparatia dureaza maximum o ora, timp in care se reprogrameaza modulul de control al echipamentelor electronice din habitaclu.

Producatorul german a mai facut un recall restrans pentru patru masini Opel Corsa D produse in 2011 si 2012 la uzina marcii din Spania. La aceste masini, capacul airbagului pasagerului nu se incadreaza in specificatii si se poate desprinde din plansa de bord la actionarea airbagului. Durata maxima a reparatiei este de trei ore si daca este nevoie va fi inlocuita intreaga plansa de bord.

O alta rechemare de mici dimensiuni include 14 masini Agila produse in Polonia. Defectul tine de faptul ca, in anumite conditii de mediu, pot sa apara cazuri de coroziune a rezervorului de combustibil, avand ca rezultat chiar si scurgeri de combustibil. Actiunea de recall a inceput la jumatatea lui iulie. O actiune si mai restransa a fost initiata pentru doua exemplare Movano la care ar putea fi probleme cu sistemul de sustinere a rotii de rezerva.

Printre marcile care au facut rechemari anul acesta se numara Fiat, Renault, Chevrolet, Mitsubishi sau Toyota.