Acasa Industrie Compania japoneza Takata-Petri va deschide o fabrica de volane in judetul Salaj

Compania japoneza Takata-Petri va deschide o fabrica de volane in judetul Salaj

de Vlad Barza

Volan (sursa - 0-100.ro)

Producatorul de airbag-uri, centuri de siguranta si volane Takati Petri va deschide o fabrica de volane in orasul Jibou din judetul Salaj, a declarat viceprimarul localitatii, citat de Agerpres. In primele sase luni se vor face teste de calitate, dupa care va demara productia propriu-zisa. Compania detine doua fabrici la Arad si una la Sibiu.

Potrivit viceprimarului orasului Jibou, Paul Sarkozi, compania a selectat si angajat deja 75 de persoane, productia de serie urmand sa inceapa dupa sase luni de probe.

„Pe noi ne-au solicitat doua firme pe care Takata Petri le-a angajat ca sa faca o evaluare a personalului disponibil din zona Jibou. Ei au venit la noi, au spus cam despre ce ar fi vorba la firma respectiva si ne-au rugat sa punem o sala la dispozitie unde sa poata discuta cu oamenii, sa le dea o proba de lucru. (…) Au angajat cativa oameni, 75 in prima faza„, a declarat marti Paul Sarkozi.

Viceprimarul a precizat ca producatorul japonez de volane a inchiriat un spatiu apartinand unei foste firme de confectii, in care a functionat o perioada o alta firma japoneza, producatorul de cablaje Fujikura Automotive Romania.

Au sase luni de zile perioada de proba, in care fac un volan pe zi, din cate mi-au explicat, si numai dupa aceea intra in productie, cum s-ar zice. Deci, sase luni de zile, este verificata calitatea„, a explicat Paul Sarkozi.

Takata-Petri Romania este al treilea producator de componente auto de pe piata din tara noastra. Compania detine doua fabrici la Arad, pentru productia de centuri de siguranta si de volane auto, si o fabrica la Sibiu pentru productie de airbaguri.

Takata Petri este prezenta in tara de acum 15 ani, iar in 2009 a facut concedieri importante, cum s-a intamplat cu mai toti producatorii de componente auto.

Takata Company s-a infiintat in 1933 ca producator de textile, iar in 1952 a inceput sa faca si centuri de siguranta pentru automobile. In prezent, grupul are 34.000 de angajati si activitati in 20 de tari.

Lasa un comentariu