Acasa Foto FOTO: Kia lanseaza noua generatie a modelului Rio in Romania la sfarsit de septembrie

FOTO: Kia lanseaza noua generatie a modelului Rio in Romania la sfarsit de septembrie

de Adrian Mitrea

Kia Rio (sursa - Kia)

Kia Romauto, importatorul marcii auto coreene Kia pe plan local, lanseaza noua generatie a modelului Rio la sfarsitul lunii septembrie, au declarat pentru 0-100.ro oficialii companiei. Astfel, masina coreeana ce se va bate pe piata cu modele precum Skoda Fabia, Renault Clio, Opel Corsa si Dacia Sandero ajunge in tara la sase luni de la prezentarea oficiala, care a avut loc la Salonul Auto de la Geneva din luna martie.

Fata de vechiul Rio, noul model prezinta un ampatament marit cu 70 mm (la 2.570 mm) si promite spatiu mai mare si confort mai bun pentru pasageri, dar si un portbagaj marit la 292 litri (hatchback) si la 390 litri (sedan). Schimbarile dimensiunilor exterioare includ: +55 mm lungime totala, -15 mm inaltime si +25 mm latime.

click aici pentru galeria foto

Noul Rio are propria interpretare a grilei Kia, integrata cu farurile, pentru a da un suflu nou aspectului gamei de modele.

„Insarcinat cu dificila misiune de a imbunatati succesul vanzarilor modelului din generatia anterioara, noul Kia Rio va fi disponibil in Europa cu caroserii in 3 si 5 usi si a fost proiectat pentru a atrage clientii din intreaga lume. In general, noul Rio combina finetea europeana cu condimentul coreean pentru a crea un limbaj al formei care comunica stralucire latina. La interior, noul model va avea un nivel de calitate asociat pana acum doar masinilor din clase superioare si va oferi posibilitatea alegerii uneia dintre multiplele optiuni”, spune Kia.

Noul Rio este propulsat de o gama de motoare moderne pe benzina si diesel. Printre altele, este vorba de un propulsor turbo diesel de 1,1 litri (70 Cai Putere) ce emite 85 grame de dioxid de carbon pe kilometru.

Un motor absolut nou, turbo pe benzina, de 1,2 litri (Turbo Gasoline Direct Injection – GDI) va fi disponibil din 2012.

De la lansarea sa in 2005, vanzarile globale ale actualei generatii de Rio au totalizat peste 860.000 de unitati. Rio este pe locul trei in vanzarile la export ale Kia Motors pe 2010, cu peste 219.000 de unitati vandute.

Lasa un comentariu