Acasa Jaguar VIDEO: Frankfurt 2011 – Jaguar aduce misteriosul concept C-X16. Ar putea ajunge in showroom-uri la anul cu preturi de la 60.000 euro

VIDEO: Frankfurt 2011 – Jaguar aduce misteriosul concept C-X16. Ar putea ajunge in showroom-uri la anul cu preturi de la 60.000 euro

de Vlad Barza

Jaguar C-X16 teaser (sursa - Jaguar)

Jaguar a publicat o schita cu conceptul sport C-X16 pe care-l va prezenta pe 13 septembrie la salonul auto de la Frankfurt, masina avand sanse sa intre in productie la final de 2012 la un pret de circa 60.000 euro, scrie revista britanica Autocar, citand surse din piata. Producatorul nu a dat detalii, ci s-a multumit sa spuna ca masina da indicii despre cum vor arata modelele Jaguar in viitor.

Autocar scrie ca C-X16 va fi produsa pe o versiune mai scurta a platformei viitorului XK. e de asteptat insa ca masina sa fie cu 30 cm mai scurta decat XK si sa preia elemente de design de la supercar-ul electric C-X75 care va fi produs in serie limitata si va costa 1,5 milioane dolari/exemplar.

Versiunea de serie a conceptului pe care-l vom vedea la Frankfurt va fi totusi mult mai ieftina: probabil de la 60.000 euro, iar ca motorizari vor exista propulsoare V6 si probabil V8, dar nu la lansare.

Jaguar si Land Rover sunt de trei ani sub umbrela Tata Motors, iar in anul fiscal precedent aceste doua marci au adus 80% din profitul grupului auto indian.

Lasa un comentariu