Acasa Curiozitati Optiune pentru masina electrica: panou fotovoltaic de pus pe casa

Optiune pentru masina electrica: panou fotovoltaic de pus pe casa

de Adrian Mitrea

Sistem de captare a energiei solare Ford si SunPower (sursa - Ford)

In incercarea de a demonstra viabilitatea masinilor electrice si de a le face acceptabile pentru public, producatorii auto vin cu idei ingenioase pentru a-si promova noile produse. Spre exemplu, clientii modelului Ford Focus Electric isi pot comanda optional un panou fotovoltaic de pus pe casa, pentru a reincarca bateriile automobilului utilizand energie regenerabila.

Aceasta dotare optionala mai putin obisnuita vine in urma unui parteneriat incheiat de Ford cu SunPower, e drept, deocamdata doar pentru piata din SUA.

Pentru mai putin de 10.000 de dolari clientii unui Ford Focus Electric primesc un sistem de captare a energiei solare de 2,5 kW, cu garantie 25 de ani, care poate produce anual aproximativ 3.000 kW/h.

Ford spune ca energia produsa lunar poate asigura parcurgerea a 1.000 mile/1.600 km.

Ford este unul dintre producatorii auto care se grabesc sa tina pasul cu electrificarea vehiculelor, lansand deja in SUA Ford Transit Connect Electric. Urmeaza Ford Focus Electric, apoi C-Max Hybrid si C-Max Energi.

Ford estimeaza ca autovehiculele cu propulsie electrica si hibrida vor ajunge sa reprezinte, pana in 2020, un sfert din vanzarile globale ale marcii.

Lasa un comentariu