Acasa General Motors EXCLUSIV: General Motors este interesat sa investeasca in Romania, atunci cand va trebui sa creasca productia

EXCLUSIV: General Motors este interesat sa investeasca in Romania, atunci cand va trebui sa creasca productia

de Adrian Mitrea

Nick Reilly (sursa - General Motors)

Grupul General Motors (GM) a fost interesat sa preia Automobile Craiova si sa construiasca acolo masini Chevrolet, insa compania americana nu a vrut sa duca un „razboi al licitatiilor” cu Ford, a declarat pentru 0-100.ro Nick Reilly, presedinte al GM Europa si presedinte al consiliului de supraveghere al Opel. Grupul GM este in continuare atras de ideea de a investi in Romania, atunci cand va fi nevoie de cresterea capacitatii de productie in Europa, potrivit lui Reilly.

„Am fost interesati de uzina de la Craiova. De fapt am fost chiar eu personal responsabil de acele discutii, pentru ca eram in Coreea la acea vreme, implicat in preluarea Daewoo. In final nu am vrut sa ajungem la un razboi al licitatiilor cu Ford. Ei au fost dispusi sa plateasca mai mult decat eram eu si asa se face ca au preluat fabrica”, a declarat Reilly pentru 0-100.ro, fiind prezent la primul test drive cu Opel Ampera pentru presa auto romaneasca, organizat in Olanda, la Haga.

Este pentru prima oara cand un inalt oficial GM confirma interesul pentru Grupului pentru Automobile Craiova. De altfel, General Motors vroia initial sa preia Automobile Dacia.

„Daca noi cautam mai multa capacitate in Europa Centrala sau de Est, Romania ar fi cu siguranta pe lista. Este o oportunitate foarte buna acolo. Cred ca forta de munca este capabila si educata. Sunt unii furnizori deja acolo si este o piata buna. Geografic vorbind, nu e dificil sa exporti de acolo in alte parti din Europa. Sunt multe avantaje”, a spus Reilly.

Intrebat daca Romania poate spera la o investitie GM in perioada urmatoare, Reilly a precizat: „Acum imi cereti sa lansez o speculatie… Tot ce spun este ca daca vom cauta sa ne crestem capacitatea de productie la un moment dat in viitor, Romania va fi cu siguranta pe lista”.

Executivul GM nu dorit sa spuna pentru ce suma ar fi fost dispus GM sa preia Automobile Craiova, dar a precizat ca la acel moment ar fi dorit sa cumpere uzina din Romania pentru a produce masini Chevrolet.

Ford a achizitionat in septembrie 2007 un pachet reprezentand 72,4% din actiunile Automobile Craiova, pentru 57 milioane euro, iar ulterior participatia a crescut la aproape 100%. Documentele finale au fost semnate in martie 2008, iar compania auto americana a anuntat planuri marete pentru aceasta uzina.

comenteaza si pe gmclub

1 comentariu

Nanau Felix 22 decembrie 2020 - 14:16

Bună ziua, exista vreun service pentru auto GMS SIERA ÎN ROMÂNIA?

Reply

Lasa un comentariu