Acasa Industrie Carosierul italian Zagato s-a aliat cu o companie britanica la care e actionar un miliardar rus

Carosierul italian Zagato s-a aliat cu o companie britanica la care e actionar un miliardar rus

de Radu Preda

2004 Aston Martin Vanquish Roadster Zagato (sursa - Zagato)

Legendara casa italiana de design Zagato, cunoscuta pentru editii speciale de Aston Martin si Alfa Romeo, a format un joint venture cu carosierul auto britanic CPP Global Holdings la care detine actiuni si miliardarul rus Antonov care se implica si in salvarea Saab, potrivit motorauthority.com. Ultimii ani au fost grei pentru micile case de deisgn si pentru carosieri, unii dand faliment iar altii supravietuind doar dupa integrarea lor in companii mult mai mari.

Brendan O’Toole, fondatorul CPP, si Andrea Zagato, seful casei italiene Zagato, au confirmat ca cele doua firme au infiintat un joint-venture.

Joint venture-ul inregistrat in Italia ca CPP Milan functioneaza din iulie 2010 si combina specialistii producatorului de caroserii cu centrul de design Milano, care opereaza sub licenta brandului Zagato.

In ultimii ani, mai multe case de design si carosieri auto au dat faliment sau au fost preluati de catre producatori mari de automobile. CPP si Zagato au format joint-venture-ul Milan pentru a se asigura ca fiecare isi poate asigura independenta pe termen lung si sa profite de oportunitatile lasate de exitul competitorilor din industrie.

Una din primele roade ale joint-venture-ului a fost Aston Martin V12 Zagato, care este acum destinat productiei.

CPP a participat la construirea modelelor Aston Martin One-77, Ferrari 575 GTZ si Bentley GTZ.

Compania CPP, infiintata in urma cu 16 ani de Brendan O’Toole, detinuta de bancherul rus Vladimir Antonov, care a ctionar si la Spyker, compania care a cumparat Saab si incearca sa gaseasca fonduri pentru a o mentine in piata.

Lasa un comentariu