Acasa Industrie Renault va incepe abia in 2014 productia de baterii pentru masini electrice, cu aproape doi ani intarziere

Renault va incepe abia in 2014 productia de baterii pentru masini electrice, cu aproape doi ani intarziere

de Vlad Barza

Renault Fluence Z.E. (sursa - 0-100.ro)

Renault va incepe abia in 2014 productia de baterii pentru masini electrice la fabrica din Flins, langa Paris, cu un an si jumatate mai tarziu decat se anuntase intial, din cauza unor probleme tehnice si de finantare, noteaza AFP. Initial si o agentie a statului francez trebuia sa investeasca in proiectul primei uzine de baterii a Renault, insa acest lucru nu mai este posibil. Lansarile vehiculelor electrice Renault vor ramane in calendarul stabilit, insa francezii vor continua sa cumpere bateriile de la alti furnizori pana cand propria fabrica e gata.

Renault va produce baterii electrice litiu – ion la Flins, in regiunea pariziana, insa productia va incepe abia in 2014, si nu la mijloc de 2012 cum se anuntase intial. Constructia noii fabrici va incepe in primul trimestru al anului viitor.

Decalarea este strans legata de anumite probleme cu finantarea deoarece un fond de investitii detinut de statul francez trebuia sa investeasca 125 milioane euro in proiect, insa acest lucru nu se va mai intampla, iar Renault nu va beneficia nici de un imprumut de 100 milioane euro de la statul francez.

Renault spune insa ca situatia sa financiara este mai buna decat in 2009, astfel ca se va descurca. Investitia totala la Flins va fi de 600 milioane euro, iar productia anuala va fi destinata unui numar de 100.000 de masini electrice.

Decalarea este o problema pentru ambitiosul program de masini electrice al Renault care insa va pastra neschimbat calendarul de lansare. Anul acesta intra in showroom-uri Fluence ZE, Kangoo ZE si micul Twizy, iar la anul se lanseaza Zoe.

AFP citeaza insa si documente care spun ca Renault a amanat inceperea productiei si fiindca doreste ca tehnologia sa se maturizeze.

Lasa un comentariu