Acasa Industrie Volkswagen devine actionar majoritar la MAN

Volkswagen devine actionar majoritar la MAN

de Vlad Barza

Sigla MAN in fata sediului din Munchen (Sursa - Reuters)

Volkswagen devine actionar majoritar al producatorului de camioane MAN unde va detine 56% din actiuni, a anuntat cel mai mare grup auto german. Volkswagen isi va uni propriile activitati din domeniul vehiculelor comerciale cu cele ale MAN si Scania si va deveni cel mai mare grup producator de camioane, devansand Volvo si Daimler.

Pe 9 mai, Volkswagen anunta ca participatia sa la MAN depasea 30% iar acel lucru o obliga sa faca o oferta de preluare. Acum, iata ca Volkswagen a devenit actionar majoritar la MAN, tranzactia urmand sa fie supusa aprobarii autoritatilor din domeniul concurentei.

Volvo si Daimler au fiecare cate 21% din piata mondiala a camionelor grele, in timp ce MAN si Scania au impreuna 30%. Volkswagen estimeaza ca fuzionand activitatile MAN si Scania va ajunge la economii anuale de un miliard de euro.

Volkswagen detine 45% din Scania si vrea sa creeze un conglomerat al productiei de vehicule comerciale facand o fuziune intre propriile sale activitati din domeniu si cele ale MAN si Scania. Pana acum insa planul a fost impiedicat si de autoritatile din domeniul concurentei care s-au opus unei astfel de concentrari.

MAN SE are 47.000 de angajati pe plan mondial si produce de la camioane si autobuze, pana la turbine si reactoare chimice.

Lasa un comentariu