Acasa Dacia Cel mai puternic Duster de serie va ajunge intai in tarile arabe, in Romania nu exista momentan cerere pentru el

Cel mai puternic Duster de serie va ajunge intai in tarile arabe, in Romania nu exista momentan cerere pentru el

de Vlad Barza

Dacia Duster (sursa - 0-100.ro)

Dacia va lansa in tarile arabe un Duster cu motor mai puternic, insa in Romania nu sunt planuri pentru aducerea acestei versiuni fiindca nu exista cerere, a spus pentru 0-100.ro, seful Dacia, Jerome Olive. Compania a trimis anul acesta la export doua exemplare Duster cu motor pe benzina de 2 litri, 140 CP, insa pe piata exista doar trei versiuni de motorizare cu puteri intre 90 si 110 CP.

Exista mai multe proiecte pentru evolutia motorizarilor Duster – atat in Romania cat si in alte tari – si le adaptam in functie de solicitarile clientilor si de contextul din fiecare piata. Se vor face adaptari ale motorizarilor in acest sens si este vorba de tari din peninsula araba”, a raspuns Jerome Olive, intrebat pe ce piete va aparea Duster-ul de 140 CP.

Intrebat daca aceste motorizari mai puternice vor fi lansate anul acesta, seful Dacia a spus ca este posibil. Totusi, cat despre lansarea unui Duster cu motor mai puternic pe piata locala, Jerome Olive a spus ca pentru moment nu sunt planuri.

„Fiecare tara are particularitatile ei, in acest moment nu e vorba de a exclude sau nu anumite tari, ci de a raspunde cererii in anumite piete. Daca e o cerere puternica intr-o anumita tara, incercam sa raspundem, insa clientul roman nu cere in momentul de fata asa ceva”, a precizat seful Dacia.

Aparitia unui model de top pentru Duster a fost sugerata inca din iulie 2010 de catre oficialii Renault si Dacia.

Pietele din Orientul Mijlociu (unde se vand masini atat sub brand Renault, cat si Dacia) si Rusia (unde se vand doar automobile sub marca Renault) beneficiaza de masini Dacia, respectiv Renault, cu echipamente nemaintalnite in alte tari, cum ar fi cutia de viteze automata pentru modele precum Sandero, Logan si Logan MCV.

Duster este disponibil in prezent cu doua versiuni de motoare diesel (1,5 litri cu 90 CP, respectiv 110 CP) si o versiune pe benzina, 1,6 litri, 105 CP. Preturile de pornire sunt intre 11.150 euro si 16.600 euro, TVA inclus.

Lasa un comentariu