Acasa Industrie Think Global – unul dintre cei mai vechi producatori de masini electrice – intra in faliment

Think Global – unul dintre cei mai vechi producatori de masini electrice – intra in faliment

de Vlad Barza

Masina electrica Think City (sursa - HotNews)

Compania norvegiana Think Global, unul dintre pionierii masinilor electrice in Europa, intra in faliment din cauza datoriilor, scrie Automotive News. Compania produce de peste un deceniu masini electrice de oras, insa a mai fost aproape de faliment si in 2008, iar vanzarile de anul trecut abia au trecut de 1.000 de masini. Think Global vindea o masinuta de oras cu autonomie de circa 150 km si un pret de peste 25.000 euro.

Modelul Think City are 3,14 metri lungime, 1.050 kg greutate, viteza maxima de 110 km/h si timp de incarcare de opt ore.

Compania a cautat finantare, a discutat cu mai multi investitori, insa fiindca nu a ajuns la niciun rezultat nu a mai avut bani sa-si plateasca furnizorul principal.

Afacerile companiei au fost preluate de justitia norvegiana care va analiza si va decide fie o lichidare, fie vanzarea catre alt investitor.

Think s-a infiintat acum doua decenii, iar intre 1999 si 2003 a fost detinuta de Ford care a dezvoltat micuta masina electrica de oras. In toamna lui 2009 Think era optimista deoarece micul sau model de oras incepea sa fie produs in Finlanda de catre Valmet, companie care producea si masini Porsche. Productia micutei masini City fusese oprita in martie acest an.

Totusi, anul trecut Think nu a vandut decat 1.043 de masini electrice, iar din 1999 incoace a vandut circa 2.500, compania fiind totusi printre putinele care produceau masini electrice intr-o perioada cand acestea nu erau la moda.

Lasa un comentariu