Acasa Renault Renault nu va mai scoate modele de varf de gama pana la final de 2014

Renault nu va mai scoate modele de varf de gama pana la final de 2014

de Vlad Barza

Renault Laguna III facelift 2010 (sursa - 0-100.ro)

Renault va scoate noi generatii ale Laguna si Espace abia spre final de 2014, iar un inlocuitor al Vel satis nu este de ordinea zilei, a spus directorul comercial al grupului, Jerome Stoll, citat de Le Figaro. Cand a lansat noua Laguna in 2007, Renault astepta vanzari masive, insa sun 60.000 s-au comercializat anul trecut. Pe de alta parte, nicio noua generatie Espace nu s-a mai lansat din 2002 incoace, iar Vel satis a fost scos in 2009 din productie.

Jerome Stoll spune ca grupul lucreaza in prezent la noi generatii Laguna si Espace, insa nu vor iesi pe piata inainte de finalul lui 2014. Vel Satis nu se mai produce din 2009 si nu se are in vedere vreun inlocuitor, desi anul trecut se vorbea ca in doi – trei ani se va lansa o noua masina.

In prezent Latitude este modelul de varf de gama al Renault, masina avand 4,9 metri lungime si preturi intre 21.000 si 36.000 euro. Francezii au precizat ca Latitude nu este urmasul lui Vel Satis, ci un model care completeaza oferta Renault in clasa D, fiind complementar lui Laguna.

Noua generatie Espace era asteptata in 2010 sau 2011, insa criza a decalat planurile si vor mai trece trei ani. Renault are o problema cu masinile de varf de gama fiindca nu a vandut decat 54.000 de Laguna anul trecut si 17.000 Espace, ceea ce inseamna sub 5% din vanzarile totale ale grupului.

Jerome Stoll admite ca e indispensabila prezenta Renault in segmentele superioare ale gamei, insa Le Figaro noteaza ca grupul a ramas in urma fata de Citroen si Peugeot care au venit cu mai multe produse varf de gama, precum DS4 sau 508.

Renault a fost criticata masiv in presa franceza pentru ca se axeaza foarte mult pe masinile de intrare in gama si risca astfel sa piarda imagine. Ponderea gamei entry a crescut enorm in vanzarile grupului, iar Dacia a fost printre putinele marci care au crescut si pe timpul crizei, multi fiind de parere ca marca romaneasca „fura” masiv din clientii Renault din Vest.

1 comentariu

finch 21 iunie 2011 - 22:44

Oare sefii din proiectul VelSatis si-au luat o astfel de masina cadou de la Renault? Au avut curajul sa-si aduca in curte o asemenea uratanie de cazan pe roti? Se mira ca nu le merge vanzarea la gama superioara? Pai ei fac masini in gama superioara? Haide ba, doar Citroen a scos o masina in gama medie cat de cat ok, C5-ul, care e nemteasca de fapt, se vede mana de neamt acolo. La francezi se termina inspiratia de „createur d’automobile” cand ajung la limita de 25mii euro, Laguna e mai putin decat vor ei sa fie. Espace-ul ala e alt cazan pe roti, mai urat decat van-urile americane chiar. Dar, ca tot francezul fudul, ne mandrim, chiar daca nu avem cu ce.

Reply

Lasa un comentariu