Acasa Piata Auto Ce masini au ales europenii anul acesta – Top zece al celor mai vandute modele

Ce masini au ales europenii anul acesta – Top zece al celor mai vandute modele

de Vlad Barza

Volkswagen Golf (sursa - 0-100.ro)

Volkswagen Golf a ramas cel mai vandut model nou de masina in Europa, chiar daca cifrele au fost mai slabe lunile trecute, iar Ford Fiesta a fost pe locul secund la vanzari, arata datele companiei de cercetare JATO culese din aproape 30 de tari. In top zece, Volkswagen Passat a avut cea mai mare ascensiune, iar Ford Fiesta a inregistrat cea mai mare scadere la vanzari.

Golf si-a gasit peste 210.000 de clienti intre ianuarie si mai, ramanand cel mai vandut model din Europa, chiar daca cifrele au fost cu 7% mai mici fata de 2010. Ford Fiesta ocupa locul secund, cu vanzari mai mici cu 21%, iar Volkswagen Polo este pe trei, cu peste 150.000 de unitati. Locurile patru si cinci sunt ocupate de Opel Corsa, respectiv Renault Clio, in timp ce Opel Astra se plaseaza pe locul sase la vanzari, iar Ford Focus, pe sapte.

Clasamentul primelor zece modele este incheiat de Peugeot 207, Volskwagen Passat si Fiat Punto, fiecare cu peste 100.000 de unitati vandute.

In top zece, doar trei modele si-au vazut vanzarile crescand in primele cinci luni, iar Passat a avansat cel mai mult, 31%. La scaderi conduce Fiesta (-21%), urmata indeaproape de Fiat Punto si Peugeot 207.

Lasa un comentariu