Acasa Piata Auto Laszlo Borbely: Voi cere diminuarea taxei de prima inmatriculare in sedinta de Guvern

Laszlo Borbely: Voi cere diminuarea taxei de prima inmatriculare in sedinta de Guvern

de Vlad Barza

Laszlo Borbely (sursa - Agerpres)

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a declarat miercuri ca va cere Executivului in sedinta de guvern din aceeasi zi diminuarea taxei de prima inmatriculare, fara a oferi un procent in acest sens, informeaza Agerpres. Guvernul confirma pe 18 mai ca in viitorul apropiat va modifica din noi taxa pentru a se conforma cererilor inlate instantei a UE.

Chiar astazi, in sedinta de guvern, voi solicita diminuarea taxei de prima inmatriculare cu un procent pe care il voi anunta in briefing-ul de presa. Cert este ca nu voi renunta la taxa auto si merg in continuare pe principiul poluatorul trebuie sa plateasca‘, a afirmat Borbely.

In aprilie, o hotarare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene indica faptul ca in multe cazuri taxa este prea mare si astfel descurajeaza importul in Romania a unor vehicule aduse din alte state ale UE.

Pe 20 mai aparea pe surse informatia ca Guvernul discuta impunerea taxei auto la prima vanzare a masinilor intrate in tara inainte de 1 iulie 2008, cu un cuantum redus cu 30%, si restituirea unei diferente din banii deja dati de proprietari, dar esalonat pe mai multi ani, pentru a evita returnarea unei sume totale de 750 milioane euro.

O alta varianta luata in calcul era transformarea taxei de poluare intr-o taxa platibila anual si impusa tuturor proprietarilor de autovehicule, separat de impozitul pe proprietate.

1 comentariu

mihai p 25 mai 2011 - 16:38

M-a mancat asta cu poluatorul plateste, imi iau masina sa merg la servici, 3 km zilnic, trebuie sa platesc 2000 Eur. Faceti calculul la cat poluez nu la vehicul, sau aveti ceva cu vehiculul? Mai intreb o data, care poluator?

Reply

Lasa un comentariu