Acasa Curiozitati Mercedes va pune camere video, radare si internet pe modelele mai mici, in dorinta de a atrage clientii tineri

Mercedes va pune camere video, radare si internet pe modelele mai mici, in dorinta de a atrage clientii tineri

de Vlad Barza

Mercedes-Benz Concept A (sursa - Daimler)

Pentru a atrage clienti mai tineri si a imbunatati imaginea de marca, Mercedes va pune pe modelele compacte clasa A si B dotari care se gasesc pe masinile de varf de gama, cum ar fi sistemele de prevernire a coliziunilor, internet la bord si diverse camere video, scrie Bloomberg intr-un material despre cum vrea Mercedes sa recupereze terenul pierdut in fata BMW si Audi. Clientul de Mercedes are o medie de varsta de 54 de ani in SUA, cu sase ani peste Audi, iar germanii vor ca noile A Klasse si B Klasse sa aiba un design mai reusit, dar si unele dotari de S Klasse.

Mercedes vrea sa ajunga in 2015 la vanzari anuale de 1,5 milioane unitati, de la 1,3 milioane in prezent, iar pentru asta trebuie sa modernizeze clasa A si B, dar si sa lanseze noi modele compacte, cum au facut si rivalii de la BMW si Audi.

Noile A Klasse si B Klasse ies curand pe piata, iar noua clasa B va avea, spre exemplu, sistem de radare care pot detecta posibilitatea producerii unei coliziuni, vor avea internet incorporat, dar si motoare mai puternice. In SUA, varsta medie a clientilor Mercedes e de 54 de ani, cei ai BMW au 50 de ani, iar Audi se situeaza in jurul a 48 de ani. Mercedes vrea sa recastige clienti msi tineri, iar pentru asta trebuie sa faca mult mai atragator segmentul compactelor unde rivalii au adus modele noi precum Audi A1 si BMW X1.

Si datele din Europa arata ca Mercedes a pierdut teren in fata rivalilor fiindca, daca acum cinci ani avea cota de piata peste Audi si BMW, acum e sub cele doua companii.

Mercedes vrea ca noul B Klasse sa fie perceput ca avand un design mai stilat si un interior mai luxos, insa isi propune ca proportiile de van si pozitia mai inalta de condus sa ramana in continuare atuurii ale masinii.

In plus, Mercedes vrea sa inlocuiasca A Klasse cu un hatchback sportiv si sa lanseze un SUV compact si un coupe mai mic.

Germanii vor incepe in 2012 productia in Ungaria, dupa o investitie de 800 milioane euro, insa vor investi peste jumatate de miliard si in Germania pentru a moderniza uzine.

Lasa un comentariu