Acasa Curiozitati Renault, gasita vinovata si la apel pentru sinuciderea in 2006 a unui angajat francez care nu voia sa fie detasat in Romania

Renault, gasita vinovata si la apel pentru sinuciderea in 2006 a unui angajat francez care nu voia sa fie detasat in Romania

de Vlad Barza

Sigla Renault (sursa - Renault)

Renault a fost gasita vinovata si la apel in cazul unui angajat din Franta care s-a sinucis in 2006 dupa ce aflase ca va fi detasat in Romania, scrie presa franceza. Curtea de Apel din Versailles a conchis ca Renualt se face vinovata de „eroare impardonabila” fiindca a supus angajatul unor presiuni pe care acesta nu le-a mai putut suporta.

Un informatician de la Tehnocentre Renault s-a sinucis in octombrie 2006 dupa ce s-a aruncat de la etajul cinci al cladirii in care lucra. Sotia sa a dat in judecata compania, acuzand-o ca i-a supus sotul unor presiuni greu de suportat si ca acesta fusese trimis sa lucreze in Romania impotriva dorintei lui.

Tribunalul pentru afaceri de securitate sociala din Nanterre, Franta a condamnat Renault in 2009, dupa ce sotia muncitorului care si-a luat viata a chemat compania auto in instanta. Femeia sustine ca sotul sau se temea ca nu va face fata exigentelor tot mai crescute impuse de viitoarele misiuni.

Curtea de Apel din Versailles a mentinut decizia instantei inferioare si acuzatia de „eroare impardonabila”, precizand ca Renault era constienta de presiunile la care isi supunea angajatul in ceea ce priveste sarcinile de servciu, noteaza TF1.

Renault spunea in 2009 ca sinuciderea a fost o drama care a socat pe toata lumea de la Renault, dar adauga, cu tot respectul pentru demersurile justitiei, ca a adus la dosar dovezi care arata ca elementele incriminabile nu au fost stabilite.

In 2006, trei angajati Renault si-au luat viata in decurs de patru luni, iar in 2007 s-a sinucis un muncitor de la Peugeot – Citroen. De atunci, companiile au luat masuri pentru imbunatatirea conditiilor de lucru.

Lasa un comentariu