Acasa Foto VIDEO, FOTO: Opel a prezentat primele imagini cu versiunea de serie a Zafira Tourer care va fi lansata in toamna

VIDEO, FOTO: Opel a prezentat primele imagini cu versiunea de serie a Zafira Tourer care va fi lansata in toamna

de Vlad Barza

Opel Zafira Tourer (sursa - Opel)

Opel va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt, in septembrie, versiunea de serie a noii generatii a monovolumului Zafira, masina urmand sa inceapa sa fie comercializata pana la finele acestui an. Germanii sustin ca noua Zafira va fi extrem de confortabila pentru un monovolum, iar in momentul lansarii vor fi disponibile motoare cuprinse intre 110 CP si 165 CP. Zafira s-a lansat acum 12 ani, iar generatie care se apare in toamna este a treia. Conceptul a fost adus in primavara, la Salonul Auto de la Geneva.

Masina dispune de sapte locuri plasate pe trei randuri. Randul al treilea de scaune poate fi rabatat la acelasi nivel cu podeaua portbagajului, iar designul randului al doilea este nou: nu mai exista o bancheta, ci trei scaune separate, individuale, care pot fi rabatate la acelasi nivel cu podeaua si deplasate independent unul fata de celelalte. Fiecare poate fi glisat in plan longitudinal pe o distanta de 210 mm.

click aici pentru galeria foto

Pasagerii din randul al doilea de scaune beneficiaza de sistemul  optional, de scaune tip fotoliu, care asigura un spatiu generos si confort ca de limuzina. Datorita unui mecanism ingenios de rabatare, spatarul scaunului din mijlocul randului al doilea poate fi rabatat si rotit, pentru a oferi pasagerilor de pe locurile laterale cotiere mai confortabile. Deplasarea in plan longitudinal a scaunelor laterale este extinsa in acest caz la 280 mm, cu 70 de mm mai mult decat pentru versiunea cu dotari standard si cu 80 de mm mai mult decat pentru modelul Zafira actual. In plus, scaunele laterale pot glisa cu 50 de mm spre centrul habitaclului.

Zafira Tourer ofera un volum de incarcare de 710 litri, in cazul configuratiei cu cinci locuri (mai mult cu 65 de litri fata de modelul Zafira actual) si de pana la 1.860 de litri (cu 40 de litri in plus), cu scaunele din spate rabatate.

Din punct de vedere al design-ului Opel spune ca Zafira Tourer se vrea un model atletic care ofera o senzatie premium. Motivul in forma de aripa al farurilor este reluat de luminile din spate, care pot fi imbunatatite cu tehnologia LED. Bara cromata orizontala cu emblema Opel se extinde mult peste luminile din spate divizate, conferind modelului Zafira Tourer o senzatie de latime si un aspect sportiv al partii din spate.

Zafira Tourer are 4,66 metri lungime, cu 19 cm mai mult decat Zafira si cu 37 cm peste Meriva.

La lansarea din toamna, modelul Opel Zafira Tourer va fi disponibil cu trei versiuni ale motorului turbo diesel 2 litri CDTI (common-rail), cu 110 CP, respectiv 130 CP, in timp ce motorul cel mai puternic oferit a fost reproiectat pentru a dezvolta 165 CP. Gama de motoare pe benzina cuprinde doua unitati cu dimensiuni reduse, eficiente din punct de vedere al consumului de carburant 1,4 litri ECOTEC de 120 CP si o varianta de 140 CP. Sunt disponibile sisteme de transmisie manuala si automata, cu sase trepte.

La scurt timp dupa debut, se va lansa si un model ecoFLEX cu  consum redus de carburant, precum si cu variante ce functioneaza cu gaz natural comprimat si gaz petrolier lichefiat. Dupa cateva luni vor fi introduse, de asemenea, sisteme de propulsie de inalta performanta, ce includ motoare pe benzina dintr-o generatie complet noua.

Opel a lansat monovolumul Zafira in 1999, iar de atunci s-au vandut 2,2 milioane de unitati in Europa.

Modelul Opel Zafira Tourer va fi prezentat in premiera mondiala in cadrul celui de-al 64-lea Salon auto international de la Frankfurt (15 -25 septembrie 2011).

comenteaza si pe gmclub

Opel Zafira 2011 (sursa - Opel)

Lasa un comentariu