Acasa Curiozitati Primele poze cu Renault Duster pentru rusi au aparut pe internet. Masina are un nou interior si ergonomie imbunatatita

Primele poze cu Renault Duster pentru rusi au aparut pe internet. Masina are un nou interior si ergonomie imbunatatita

de Adrian Mitrea

Renault Duster (sursa - dusterclubs.ru via daciaduster4x4.blogspot.com)

Primele fotografii spion cu Renault Duster pentru piata rusa au inceput deja sa circule pe internet, iar din imagini reiese ca masina are o noua grila fata, cu aspect de crom, dar si un interior nou, mai ergonomic, preluat de la versiunea restilizata a Renault Sandero care a debutat recent in Brazilia. Masina nu este inca oficial lansata in Rusia, dar acest lucru este asteptat sa se intample in a doua parte a acestui an, industrializarea si productia urmand sa se realizeze in uzina Avtoframos din Moscova, potrivit unor anunturi anterioare ale Renault.

Desi in Ucraina se vinde deja Renault Duster, acest model are aceleasi trasaturi estetice ca versiunile Duster comercializate sub marca Dacia, dar sigle diferite.

Din fotografiile publicate de forumul dusterclubs.ru si de blogul daciaduster4x4.blogspot.com reiese ca versiunea Renault a lui Duster pentru Rusia are comenzi pentru deschiderea geamurilor amplasate pe fata de usa a soferului, un nou sistem radio-CD care ocupa o suprafata mai mare in bord, plus un spatiu de depozitare sau afisaj in partea superioara a bordului, pe centru. Butoanele pentru controlul climatizarii sunt noi, insa chiar si asa masina nu este echipata cu un sistem automat de reglare.

Desi aceasta masina nu este destinata Romaniei, modificarile aduse lui Duster pentru piara rusa sunt interesante pentru ca ar putea fi preluate pe o versiune restilizata a lui Dacia Duster, in anii urmatori.

Fotografiile spion par sa fi fost facute de angajati Renault din Rusia care lucreaza la asamblarea masinii.

Duster este un vehicul cu ambitii internationale, atat comerciale cat si industriale. Lansarea lui a avut loc progresiv in diferite regiuni ale lumii, sub marcile Dacia si Renault, asa cum s-a intamplat si in cazul modelelor Sandero si Logan.

Dacia Duster a ajuns pe piata romaneasca in aprilie 2010, iar in vara aceluiasi an Duster a fost lansat, sub marca Renault, in Ucraina, Orientul Mijlociu (Israel, Iordania, Siria, Liban), in Egipt si in unele tari din Africa. Fabrica de la Mioveni, uzina de referinta a programului Entry (gama de vehicule bazata pe proiectul X90 – proiectul Logan), produce vehiculele destinate tuturor acestor piete. Deci uzina din Romania produce atat masini Duster sub marca Dacia, cat si Duster sub brandul Renault.

Expansiunea mondiala a modelului Duster continua in 2011, SUV-ul urmand sa fie disponibil, sub marca Renault, in tarile din Golful Persic. Masinile pentru aceste piete vor fi produse tot la Mioveni.

Renault Duster va fi produs si in Brazilia, in uzina de la Curitiba, alaturi de modelele Renault Sandero si Renault Logan. Vehiculele fabricate acolo vor fi vandute in Brazilia, in Argentina, in Mexic si in Chile.

In 2012 Renault Duster va fi lansat si in India.

Automobile Dacia a produs la Mioveni, in primul trimestru, doua SUV-uri Duster echipate cu motoare pe benzina de 2 litri, de 140 Cai Putere (CP), destinate unor piete externe, semn ca noile tari in care va intra Duster in 2011 vor beneficia de motoare mai mari.

Lasa un comentariu