Acasa Industrie Volkswagen lanseaza o noua marca in China, Kaili

Volkswagen lanseaza o noua marca in China, Kaili

de Radu Preda

Volkswagen (sursa - 0-100.ro)

FAW-Volkswagen Automotive, o companie mixta (joint venture) in care Volkswagen detine 40% si FAW Group 60%, va construi masini electrice sub o noua marca in China, denumita Kaili, informeaza Automotive News. Mai multe detalii despre viitoarele automobile electrice care vor fi produse sub noul brand nu au fost inca dezvaluite.

Statul chinez incurajeaza producatorii auto si companiile mixte formate din firme straine si chineze sa lanseze pe piata marci noi.

Un alt exemplu este SAIC-GM-Wuling Automobile care a inceput comercializarea unui sedan compact sub marca Baojun, care are la baza platforma Buick Excelle. Un alt brand auto creat de un joint venture (Guangqi Honda Automobile) este Everus, iar compania mixta Dongfeng Nissan Passenger Vehicle a lansat recent marca Venucia.

Piata chineza conteaza din ce in ce mai mult pentru Volkswagen, dar si pentru alte marci europene. Volkswagen a livrat 1,51 milioane de masini in China anul trecut, in crestere cu 35,5% fata de cele 1,12 milioane unitati livrate in 2009. In acelasi timp, vanzarile marcii germane in Europa au scazut usor, cu 1,2%, de la 1,56 milioane de unitati la 1,55 milioane de automobile.

Lasa un comentariu