Acasa Dacia Sandero restilizat a debutat in Brazilia. O varianta imbunatatita a masinii va ajunge si in Romania in 2012-2013

Sandero restilizat a debutat in Brazilia. O varianta imbunatatita a masinii va ajunge si in Romania in 2012-2013

de Adrian Mitrea, Vlad Barza

Renault Sandero facelift (sursa - carros.uol.com.br)

Renault a lansat in Brazilia o versiune restilizata (facelift) a modelului Sandero, care vine cu un design usor modificat si cu ergonomie imbunatatita. Sandero restilizat va fi comercializat si in Romania si Europa din 2012-2013, potrivit oficialilor Dacia. Versiunea europeana a masinii, vanduta sub marca Dacia, ar putea fi diferita de cea lansata de Renault in Brazilia deoarece producatorul auto francez diferentiaza modelele ce poarta sigla proprie de cele Dacia.

Sandero restilizat, inclusiv versiunea Stepway, are un nou radio-CD, cu afisaj mai mare, noi butoane pentru actionarea sistemului de climatizare, precum si butoane pentru deschiderea geamurilor amplasate pe fata portierei soferului. Ceasurile de bord sunt noi, cu aspect mai sportiv.

La exterior masina are grila radiatorului si bara din fata redesenate, iar stopurile au acum detalii patratoase, in relief. Farurile au fost si ele usor redesenate, acum luminile de semnalizare fiind pozitionate inspre interior. Mai multe fotografii cu masina a publicat noticias automotivas.

Preturile masinii imbunatatite pleaca de la 28,7 milioane reali brazilieni (12.600 euro) in versiunea cu motor de 1 litru, 16V, nivel de echipare Authentique, si ajung la peste 42 milioane reali brazilieni (18.400 euro) in versiunea cu motor de 1,6 litri 16V, nivel de echipare maxim, Privilege. Trebuie precizat ca in Brazilia masinile sunt mai scumpe decat in Europa cu cateva mii de euro, astfel ca diferenta nu ar trebui sa surprinda.

Anul trecut Renault a vandut 105.000 Logan si Sandero in Brazilia.

Renault a lansat in premiera mondiala Sandero in 2007 pe piata braziliana, cu cateva luni inainte de lansarea europeana a Dacia Sandero. La fel s-a intamplat si cu Stepway, versiune inaltata a lui Sandero, care este un tip de vehicul foarte popular in tara sud-americana. Acolo exista o piata larga pentru pseudo-SUV-uri precum Sandero Stepway.

Sandero, vandut sub sigla Renault in America de Sud, Rusia si alte zone, este produs la uzina braziliana din orasul Curitiba unde francezii au investit 370 milioane euro pentru adaptarea liniilor de asamblare astfel incat sa poata fabrica Logan si Sandero.

Lasa un comentariu