Acasa Dacia Logan-uri break scoase la licitatie in SUA, dupa ce proiectul de a le face masini electrice a esuat

Logan-uri break scoase la licitatie in SUA, dupa ce proiectul de a le face masini electrice a esuat

de Vlad Barza

Dacia Logan MCV (sursa - 0-100.ro)

Desi Dacia nu a ajuns oficial pe piata din SUA, un numar de 40 de unitati Logan break au fost duse peste Atlantic in ideea de a fi convertite in masini electrice. Proiectul a esuat insa, iar aceste masini fara tren de rulare si cod de identificare sunt la vanzare pe eBay pentru 4.500 de dolari bucata.

Un fost dealer Chrysler anunta anul trecut ca va aduce din Romania masini Dacia carora li se vor instala motoare electrice si care vor fi vandute cu circa 26.000 dolari (dupa aplicarea subventiei de 7.500 dolari oferita de stat).

Iata insa ca acum pe eBay sunt la vanzare peste 40 de unitati Dacia Logan MCV care initial fusesera aduse din Romania in SUA pentru a fi convertite in masini electrice, insa proiectul a esuat din motive inca neclare, iar masinile sunt oferite celor care ar fi dispusi sa ia vehicule fara tren de rulare.

Un dealer din orasul Des Moines, statul Iowa, promitea anul trecut ca va vinde in SUA modele Dacia cu motor electric, la preturi de circa 33 – 37.000 de dolari, care la cumparatorul final ajungeau sa fie cu 7.500 de dolari mai mici datorita subventiilor. Dealerul anunta planuri mari de a vinde masini in 28 de state, insa specificatiile publicate erau cel putin bizare: autonomie de 400 km (mai mare chiar decat Tesla care costa 100.000 de dolari) si incarcare ce dureaza trei ore la 220V.

Lasa un comentariu