Acasa Opel VIDEO: Opel incepe sa preia comenzi pentru noua Astra GTC in iunie si lanseaza masina in toamna

VIDEO: Opel incepe sa preia comenzi pentru noua Astra GTC in iunie si lanseaza masina in toamna

de Adrian Mitrea

Opel Astra GTC 2011 (sursa - Opel)

Opel a publicat primele fotografii oficiale cu noua Astra GTC si a anuntat ca incepe sa preia comenzi pentru acest model incepand din iunie, masina urmand sa fie lansata in toamna.

„Aceste prime imagini ale noii generatii Opel Astra GTC poate ca arata masina intr-un peisaj virtual, dar in timp ce ruleaza pe un drum imaginar, automobile reale de test executa ultimele validari: Astra GTC este oficial realitate”, se arata intr-un comunicat al Opel.

Astra GTC este versiunea de caroserie cu trei usi a modelului compact Astra. Desi modelul Astra se afla la a patra generatie, numele GTC a fost utilizat doar pe generatia anterioara si pe cea actuala, aflandu-se deci la a doua generatie.

Versiunea de serie a noului Opel Astra GTC va fi prezentata in premiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt, in septembrie. Masina se trage din conceptul Opel GTC Paris prezentat in toamna anului trecut la Salonul Auto de la Paris.

In afara de fotografii si termenele de lansare, Opel nu a anuntat alte detalii despre masina. Constructorul spune ca va reveni cu informatii pe 7 iunie, atunci cand va deschide si comenzile pentru noul GTC.

Totusi, conceptul reprezinta un bun indiciu despre ce va reprezenta a doua generatie Astra GTC. Asadar, Opel GTC Paris are 4,46 metri lungime si ofera spatiu pentru cinci pasageri. Motorul este de 2 litri, turbo pe benzina, de 213 kW/290 Cai Putere (CP), asociat unei cutii de viteze manuala cu sase trepte si tehnologiei Stop&Start, care opreste automat propulsorul cand masina sta pe loc la semafor sau in aglomeratie si il reporneste cand soferul intenioneaza sa demareze (la eliberarea pedalei de frana la masinile automate/la apasarea ambreiajului la vehiculele cu transimisii manuale).

Este de asteptat ca motorul de 290 CP sa echipeze versiunea de performanta a masinii, care va purta indicativul OPC (Opel Astra GTC OPC).

Opel a inceput in 2008, odata cu lansarea modelului Insignia, o calatorie a transformarii si va lansa in urmatorii ani masini-simbol, iconice, care sa surprinda prin calitate si stil, avand ca scop final imbunatatirea imaginii Opel si acoperirea unui spectru cat mai larg al nevoilor si asteptarilor clientilor, a declarat Mark Adams, vicepresedinte Opel/Vauxhall Design, intr-un interviu acordat 0-100.ro. Noul Opel Astra GTC este unul dintre acele masini iconice despre care vorbeste designerul.

comenteaza pe gmclub

Opel Astra GTC 2011 (sursa - Opel)

Lasa un comentariu