Acasa Luxgen Taiwanezii de la Luxgen prezinta primul lor automobil-concept cu propulsie electrica

Taiwanezii de la Luxgen prezinta primul lor automobil-concept cu propulsie electrica

de Adrian Mitrea

Luxgen neora (sursa - Luxgen)

Luxgen, producator auto taiwanez infiintat in 2008, prezinta la Salonul Auto de la Shanghai primul sau automobil-concept cu propulsie electrica, denumit Luxgen neora, care este echipat cu un motor de 180 kW/245 Cai Putere ce poate duce masina pana la 100 km/h in 6,5 secunde.

Autovehiculul cantareste 1.600 kg, incluzand si acumulatorul litiu-ion de 48 kWh.

Punctul forte al bateriei este ca poate asigura masinii o autonomie de pana la 400 km. In plus, daca este complet golit de energie, incarcarea pana la 80% din capacitate se realizeaza intr-o ora.

Luxgen spune ca viteza maxima pe care o poate atinge neora este de 250 km/h.

Marca Luxgen a fost infiintata de grupul Yulon in 2008 pentru a valorifica expertiza pe care Taiwanul o are in fabricarea de automobile si electronice. Grupul Yulon activeaza inca din 1949 in domeniile: cercetare, dezvoltare si productie auto, fabricarea de textile, IT, imobiliare, servicii financiare si investitii.

Activitatea auto a grupului a inceput in 1953, iar in prezent este cel mai mare producator auto din Taiwan, cu fabrici pe piata locala, China si Filipine. In aceste uzine sunt produse masini in parteneriate cu Nissan, Mitsubishi, General Motors, Chrysler, Mercedes-Benz si altii.

Luxgen neora (sursa - Luxgen)

Lasa un comentariu