Acasa BMW BMW, primul producator moto care va oferi ABS in standard pe toate modelele

BMW, primul producator moto care va oferi ABS in standard pe toate modelele

de Radu Preda

Motocicleta BMW (sursa - BMW)

Producatorul de motociclete BMW Motorrad, parte a BMW Group, a anuntat ca va fi primul producator de motociclete care va oferi sistemul ABS ca echipament standard pe intreaga gama de motociclete, incepand din 2012.

Sistemul care previne blocarea rotilor in cazul unei franari violente (ABS) a aparut in urma cu 23 de ani pe motociclete, iar pe majoritatea masinilor comercializate in lume reprezinta o dotare standard de cativa ani incoace.

Un studiu recent al Institutului pentru Asigurarea Securitatii pe Autostrazi (IIHS) din SUA arata ca motocicletele echipate cu ABS au cu 37% mai putine sanse de a fi implicate intr-un accident fatal in comparatie cu modelele fara ABS.

Cand franele sunt aplicate prea usor exista riscul ca motociclistul sa se loveasca de obstacol, iar daca sunt aplicate prea tare rotile se pot bloca, provocand rasturnarea motocicletei si motociclistului.

BMW este unul dintre principalii furnizori de motociclete de politie din lume. Peste 80.000 de motociclete BMW de politie sunt in prezent pe strazi in peste 150 de tari, de pe cinci continente, toate dotate cu ABS. Si Politia Rutiera din Romania are in dotare motociclete BMW.

BMW a fost primul producator de motociclete care a introdus sistemul ABS, in 1988, iar acum sistemul a ajuns la a sasea generatie.

Lasa un comentariu