Acasa Citroen FOTO: Citroen DS5, primul automobil hibrid avansat al Citroen

FOTO: Citroen DS5, primul automobil hibrid avansat al Citroen

de Adrian Mitrea

Citroen DS5 (sursa - Citroen)

Citroen prezinta in premiera mondiala la Salonul Auto de la Shanghai (21-28 aprilie) modelul Citroen DS5, al treilea model al liniei DS (Distinctive Spirit). Acest automobil este primul hibrid avansat al Citroen si va fi lansat in Romania la sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor.

In prezent unele modele din gama Citroen au tehnologia micro hibrid e-HDI (tehnologie Start&Stop si recuperarea energiei la franare), insa niciunul nu are un motor electric care sa poata propulsa de unul singur masina.

click aici pentru galeria foto

Asadar, Citroen DS5 dispune de sistemul hibrid denumit HYbrid4, dezvoltat de grupul PSA Peugeot Citroen pentru cele doua marci franceze. Este vorba de combinarea unui motor turbo diesel de 2 litri de 163 Cai Putere (CP) cu unul electric de 37 CP. Ansamblul dezvolta un total de 200 CP, iar tractiunea este integrala. Emisiile de dioxid de carbon masoara 99 de grame pe kilometru.

Ca elemente tehnologice noi pentru Citroen, DS5 este echipat cu un sistem de control inteligent al tractiunii, cu un sistem video de avertizare la schimbarea involuntara a benzii de rulare si cu un sistem automat de schimbare a intentisatii farurilor in functie de trafic.

Lina DS, compusa din DS3, DS4 si DS5, este produsa in uzinele Citroen din Franta.

Citroen DS5 are la baza conceptul Citroen C-SportLounge si are o caroserie de 4,52 metri lungime si 1,85 metri latime.

comenteaza pe clubcitroen si pe psaclub

Lasa un comentariu