Acasa Foto Asa arata masina pe care Mercedes o va face in Ungaria, in uzina pentru care era in carti si Romania

Asa arata masina pe care Mercedes o va face in Ungaria, in uzina pentru care era in carti si Romania

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz Concept A (sursa - Daimler)

Noua generatie a celui mai mic automobil Mercedes-Benz, Clasa A, va fi radical schimbata si transformata intr-o masina care sa rivalizeze de la egal la egal cu BMW Seria 1, dupa cum arata Mercedes-Benz Concept A, model din care va deriva varianta de serie. Masina va fi produsa si la Kecskemet, Ungaria, in fabrica Mercedes-Benz pentru care si Romania a fost in carti.

Dimensiunile Mercedes-Benz Concept A, studiul care sta la baza noii generatii, asteptata pe piata anul viitor, nu au fost anuntate, astfel ca ramane o enigma cum va fi repozitionat cel mai mic model Mercedes-Benz in raport cu concurenta directa.

Proportiile Mercedes-Benz Concept A sugereaza faptul ca masina are dimensiuni apropiate de BMW Seria 1 si Audi A3. Fata de Audi A1 Mercedes-Benz Concept A pare mai mare.

click aici pentru galeria foto

Cert este ca Mercedes-Benz Concept A va debuta in premiera mondiala la Salonul Auto de la Shanghai (21-28 aprilie), potrivit unui anunt al constructorului auto german.

Printre detaliile tehnice anuntate de Mercedes-Benz pentru Concept A se numara un motor turbo pe benzina cu patru cilindri, nou dezvoltat (cod M270), ce livreaza 210 Cai Putere, precum si o transmisie cu dublu-ambreiaj si un sistem de detectare a coliziunilor iminente, cuplat la un sistem de franare adaptiv (Brake Assist).

Vantul, valurile si industria aviatica au reprezentat inspiratia designerilor pentru Concept A, spune Mercedes-Benz.

Aspectul masinii este inspirat din conceptul Mercedes-Benz F 800 Style, care reprezinta viziunea Mercedes-Benz referitoare la noile sale generatii de masini.

Lasa un comentariu