Acasa Romania Indienii de la Tata Motors iau in calcul o investitie in Romania, la Cluj

Indienii de la Tata Motors iau in calcul o investitie in Romania, la Cluj

de Redactia 0-100.ro

Tata Nano (sursa - Tata Motors)

Constructorul indian de autovehicule Tata Motors ia in calcul realizarea unei investitii in Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, judetul Cluj, reprezentantii grupului avand o intalnire, in acest sens, cu conducerea consiliului judetean, informeaza MEDIAFAX.

„Am avut o intalnire in cadrul careia s-au discutat diverse aspecte pe care nu le pot face, insa, publice, fiind confidentiale. Este vorba despre o investitie pe care compania respectiva o analizeaza, nefiind luata o decizie. Vorbim de o tatonare a judetului nostru pentru o investitie a companiei in Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Potrivit acestuia, investitia ar fi in valoare de „zeci de milioane de euro”.

Tata Motors si-a anuntat intentia sa investeasca in industria auto romaneasca inca din 2009, potrivit sefului Garzii Nationale de Mediu (GNM), Silvian Ionescu, omul care a facut spionaj economic in favoarea Romaniei inainte de 1990.

Alin Tise a spus ca exista interes si din partea altor investitori straini pentru inceperea unor afaceri in judet.

„Interesul se limiteaza la informatii si vizionari de amplasamente, dupa care datele se analizeaza in board-ul firmelor respective. Noi avem saptamanal intalniri cu diversi investitori din diverse domenii cum ar fi constructii, aparatura electronica, IT. Exista in continuare interes pentru judetul Cluj, dar situatia economica mondiala influenteaza luarea deciziilor”, a mai spus Tise.

In Parcul Industrial Tetarom III din judetul Cluj mai functioneaza si fabrica Nokia.

Grupul indian Tata include peste 90 de companii din domenii ca IT&C, inginerie, materiale, servicii, energie, produse de consum si chimicale, cu activitati in peste 80 de state. Cele mai importante companii ale grupului sunt Tata Steel, Tata Motors, Tata Consultancy Services, Tata Power, Tata Chemicals, Tata Global Beverages, Indian Hotels si Tata Communications.

In anul fiscal 2010 Grupul a avut venituri de 67,4 miliarde dolari, din care 57% au provenit din operatiuni din afara Indiei.

Tata Motors, cea mai mare companie auto din India, cu venituri de 20 miliarde dolari in ultimul an fiscal, are afaceri in state precum Marea Britanie, Coreea de Sud, Thailanda si Spania.

Portofoliul de marci al companiei include Jaguar si Land Rover. Tata Motors produce insa si cea mai ieftina masini din lume, Tata Nano, cu un pret de putin peste 2.000 de dolari. Producatorul auto a anuntat ca vrea sa lanseze in Europa o versiune electrica a lui Nano, in urmatorii ani.

Lasa un comentariu