Acasa Romania VIDEO: Mobileye a intrat pe piata romaneasca cu un sistem de prevenire a accidentelor

VIDEO: Mobileye a intrat pe piata romaneasca cu un sistem de prevenire a accidentelor

de Radu Preda

Mobileye (sursa - mobileye.com)

Furnizorul israelian de sisteme video pentru asistenta la volan Mobileye a intrat pe piata romaneasca, prin importatorul RM Alliance Consulting, si se asteapta, pentru acest prim an, la vanzarea a 1.000 de sisteme de prevenire a accidentelor.

Mobileye ofera o platforma cu procesor dedicat si algoritmi de prelucrare a imaginii pe care se ruleaza functii precum avertizare la depasirea benzii de circulatie (ADB), avertizare in caz de coliziune frontala iminenta, detectarea motociclistilor (ACF), avertizare coliziune pietoni, detectarea biciclistilor (ACP), monitorizare distantei pana la masina din fata, control inteligent pentru faza lunga (CIF), recunoastera semnelor de circulatie (RSC), pilot automat (Tempomat) adaptiv (PAA), si altele.

Mobileye functioneaza cu ajutorul unei camere video atasata pe interiorul parbrizului sub oglinda centrala si al unui dispozitiv pus pe bordul masinii.

Tehnologia Mobileye a fost lansata de catre BMW pe modelele Seria 5, Seria 6, Seria 7, Volvo pe modelele S60 S80, XC70, XC60,V70 si GM pe autoturismele Buick Lucerne, Cadillac DTS, STS si Opel Insignia.

Mobileye are la vanzare in Romania doua modele: C2-170 (care avertizeaza soferul la apropierea de masina din fata si in caz de parasire accidentala a benzii de rulare) si C2-270 (care pe langa functiile modelului anterior mai dispune de avertizare a soferului in cazul in care un pieton se afla pe traiectoria masinii (doar pe timp de zi); sistemul detecteaza si motociclete si bicicleta, dar si animale si nu a fost testat pentru carute).

Pretul unui sistem Mobileye porneste de la circa 800 euro, iar montarea lui se face de catre unul dintre cei patru distribuitori din Bucuresti, contra unei sume de circa 80 euro, intrucat trebuie calibrat. Timpul de instalare variaza intre doua si trei ore in functie de modelul autoturismului.

Oficialii companiei au mai spus ca acest sistem de avertizare poate reduce pretul politei RCA si CASCO cu 10-15%.

Distribuitorii din Bucuresti sunt Beacom (sisteme de urmarire prin GPS), Ager (parbrize auto), Badsi Nissan (dealer de masini japoneze), Delta Electronics (alarme auto).

Potrivit estimarilor Mobileye, sistemul poate reduce numarul accidentelor rutiere cu pana la 60%.

Fondata in 1999 de catre Amnon Shashua si Ziv Aviram, firma Mobileye este furnizoare de Sisteme Video de Asistenta la Volan (Driving Assistance Systems – DAS).

Compania este prezenta in peste 40 de tari. Investitiile Mobileye in cercetare depasesc 150 de milioane dolari.

Lasa un comentariu