Acasa Romania STUDIU: Problemele mecanice si electrice sunt cele mai des intalnite la masinile romanilor

STUDIU: Problemele mecanice si electrice sunt cele mai des intalnite la masinile romanilor

de Adrian Mitrea

Suspensie spate Citroen DS4 (sursa - 0-100.ro)

Problemele mecanice si cele electrice sunt cele mai dese intalnite la masinile romanilor, indiferent daca au fost cumparate de noi sau la mana a doua, reiese dintr-un studiu DaedalusMillwardBrown realizat pentru situl de anunturi auto auto.ro.

In general masinile romanilor prezinta probleme mecanice (25,5%), electrice (12,8%), la motor (6,3%) si alte defectiuni (9,1%). De retinut ca 46,3% dintre respondenti au declarat ca nu au avut niciun fel de probleme cu masina in ultimele 12 luni.

Aproape 60% dintre cei chestionati au spus ca si-au reparat masinile in service, 24,3% au fost ajutati de persoane care se pricep, iar aproape 20% s-au ocupat personal de problema.

Interesant este ca oamenii merg in proportie de 58,4% in service-uri multimarca, in timp ce 41,6% aleg service-ul autorizat al marcii masinii pe care o detin (asa numitele „reprezentante” – n.r.). Datele arata ca nivelul de educatie si venitul au o legatura directa cu asta. Cu cat cei doi indicatori sunt mai mari, cu atat ponderea celor care merg la reprezentante este mai mare.

Soferii/posesorii de Dacia Logan sunt cei care merg in cea mai mare proportie la reprezentanta (71,4%), urmati de cei care detin masini Skoda (58%) si Renault (49,2%). Cei care viziteaza cel mai putin service-urile de reprezentanta conduc automobile Dacia de dinainte de 2004 (23%), masini Opel (28,4%), Volkswagen (31,6%) si Audi (34,4%).

Cercetarea a fost facuta pe un esantion de 13.751 respondenti cu varsta mai mare de 18 ani si care conduc un autoturism. Perioada de culegere a datelor a fost ianuarie-octombrie 2010, prin sondaj online.

Lasa un comentariu