Acasa Industrie Mazda spune ca dezastrul din Japonia nu va afecta livrarile catre clientii din Europa

Mazda spune ca dezastrul din Japonia nu va afecta livrarile catre clientii din Europa

de Adrian Mitrea

Concept Mazda Minagi - Geneva 2011 (sursa - Mazda)

La fel ca si Honda si Toyota, Mazda a oprit productia dupa cutremurele de vineri, 11 martie, si luni, 14 martie, pana cel putin pe 16 martie, dar precizeaza ca livrarile catre clientii din Europa nu vor fi afectate.

Dupa ce Honda si Toyota au anuntat ca doneaza fiecare cate 3,5 milioane euro autoritatilor pentru a recladi Japonia, si Mazda spune ca doneaza circa 350.000 euro.

Toate cele 12 fabrici Toyota din Japonia vor ramane inchise pana cel putin pe 16 martie pentru a evita posibile victime, scrie Reuters. Oprirea fabricatiei permite repararea stricaciunilor produse de cutremur, precum si limitarea consumului de energie electrica, atat de pretioasa acum cand centralele nucleare Fukushima si Onagawa sunt avariate.

Honda a inchis luni, 14 martie, cinci uzine din Japonia si doua centre de cercetare si dezvoltare. Compania nu a anuntat pana cand va avea activitatea oprita in siturile respective.

Desi Nissan a spus initial ca are cateva uzine usor avariate, fara a mentiona ceva despre productie, in a doua parte a zilei de 14 martie a venit cu lamuriri. Trei dintre uzinele sale din Japonia vor ramane inchise pana pe 16 martie, iar doua pana pe 18 martie.

Este de asteptat ca intervalele de timp in care majoritatea uzinelor Toyota, Honda, Nissan si Mazda nu functioneaza sa creasca, data fiind o noua explozie la centrala nucleara de la Fukushima, petrecuta in aceasta dimineata, afectand si mai mult reteaua energetica a Japoniei.

Japonia a fost zguduita de un cutremur de 8,9 grade pe scare Richter petrecut vineri, 11 martie, si de unul de 6,2 grade pe scara Richter care a avut loc pe 14 martie. Primul seism a fost urmat de tsunami, cauza principala a pagubelor materiale suferite de intreaga economie nipona.

1 comentariu

hidroizolatii 20 martie 2011 - 12:07

Un dezastru de neimaginat pentru Japonezi, dupa ce ca a fost aproape stearsa de pe harta zona Fukushima de acest tsunami urmat de zecile de cutremure, au mai aparut si radiatiile nucleare!

Reply

Lasa un comentariu