Acasa Piata Auto Atras de banii orientalilor, Seat va intra pe piata chineza

Atras de banii orientalilor, Seat va intra pe piata chineza

de Adrian Mitrea

Seat Exeo pe linia de asamblare (sursa - Seat)

Atras de cifrele de vanzari spectaculoase inregistrate de marcile auto prezente in China, producatorul auto spaniol Seat va incepe sa comercializeze masini pe aceasta piata, incepand cu 2012, scrie Autocar, citand oficiali Seat.

„Ne adresam unei noi generatii de clienti chinezi, tineri, atrasi de design, care-si cumpara masini singuri si care vor masini capabile sa le exprime personalitatea”, a declarat seful Seat, James Muir, pentru Autocar.

Desi distanta dintre fabrica Seat din Spania, amplasata la Martorell, si China este mare, Muir este increzator ca este inca loc pe piata asiatica pentru masini importate. Majoritatea producatorilor auto din afara Chinei, care vand masini pe aceasta piata, le si fabrica local, cu firme partenere de acolo.

Seat este marca din Grupul Volkswagen cu cele mai slabe vanzari, desi acestea au fost in usoara crestere. Seat a livrat anul trecut 339.500 masini la nivel mondial (+0,8%), majoritatea in Spania, de peste doua ori mai putine decat Skoda si de 13 ori mai putine decat marca Volkswagen.

China este in prezent cea mai importanta piata auto a lumii si majoritatea marcilor auto cu prezenta globala au avut vanzari in crestere anul trecut multumita cererii mari din China.

Lasa un comentariu