Acasa Renault 15 dintre cele 1.200 exemplare Renault Megane CC Floride ajung in Romania

15 dintre cele 1.200 exemplare Renault Megane CC Floride ajung in Romania

de Adrian Mitrea

Renault Megane CC Floride si Renault Floride (sursa - Renault)

Renault aduce in Romania 15 exemplare din seria Renault Megane CC Floride, limitata la 1.200 exemplare, au declarat pentru 0-100.ro oficialii Renault Romania, importatorul marcii auto franceze pe plan local.

Potrivit planurilor initiale, Renault Romania trebuia sa importe, din aceasta primavara, modelul Renault Megane CC, insa aparitia seriei limitate, care constituie o oferta exclusivista, mai atractiva pentru clienti prin prisma imaginii si a echiparii, a determinat compania sa renunte la ideea de a importa versiunea „normala” Renault Megane CC.

click aici pentru galeria foto

Seria speciala Renault Megane CC Floride, ce poarta numele unui model iconic din anii ’60, va fi disponibila in tara din aceasta primavara. Pretul unui exemplar va fi cuprins intre 25.000 si 30.000 euro, inclusiv TVA, insa in acest moment nu exista un pret comunicat oficial.

Dupa vanzarea celor 15 unitati speciale alocate, Renault Romania ia in calcul varianta de a importa versiunea Renault Megane CC care nu face obiectul seriei limitate.

In cazul Renault Megane CC Floride toate echipamentele sunt standard si nu exista lista de optiuni. Este vorba inclusiv de sistem de navigatie. Numerotarea seriei limitate se face printr-o placa numerotata amplasata pe consola centrala. Dintre cele 1.200 de masini, 15 vin in Romania si 450 in Franta.

Toate masinile care vor fi livrate in Romania vor fi echipate cu motorizarea de 1,4 litri turbo pe benzina (1.4 TCe) de 130 Cai Putere.

Renault Floride a fost lansat initial in 1958. La fel ca si acum, in anii ’60 obiectivul principal al Renault era sa reintroduca in gama un cabriolet, care fusese candva un element distinctiv al gamei sale.

Bazat pe limuzina Dauphine, originalul Floride imbina exuberanta caracteristica anilor ’60 cu stilul chic tipic frantuzesc. Renault Floride a fost conceput ca o masina moderna pe placul tuturor varstelor, gasindu-si clienti cu precadere printre femei si cuplurile cu copii mici. Punctele sale forte erau modernitatea, atat in privinta designului, cat si a prestatiilor. Masina avea o serie de echipamente de confort preluate de la Renault Dauphine, la un pret atragator.

Decapotabila Renault Megane CC Floride este vopsita in culoarea Ivoire Floride, o nuanta pastelata inspirata din cataloagele de moda ale anilor ’60. Renault Floride al secolului XXI este dotat cu cu jante din aluminiu de 17 inch, cu efect de diamant. Acestea sunt vopsite in culoarea ivoire, amintind de pneurile cu flancuri albe cu care erau dotate modelele originale de acum 60 de ani.

Interiorul este finisat intr-o nuanta de rosu sangeriu, o culoare clasica pentru interioarele masinilor decapotabile.

Ca elemente distinctive, pe aripile frontale se afla sigla Floride, iar numele se regaseste si pe partea inferioara a caroseriei, in fata pasajelor rotilor din spate.

Numele Floride apare si pe plansa de bord, in timp ce pe manerul schimbatorului de viteze, imbracat in metal, se afla incrustata litera „f”. Si pe covorase este prezenta aceeasi monograma „f”.

Lasa un comentariu