Acasa Ford Masina low cost Ford Figo, creata initial pentru indieni, va fi disponibila in peste 50 de tari

Masina low cost Ford Figo, creata initial pentru indieni, va fi disponibila in peste 50 de tari

de Adrian Mitrea

Ford Figo (sursa - india.ford.com)

Modelul Ford Figo, o versiune usor modificata a vechiului Ford Fiesta, pe care Ford il produce si vinde in India s-a bucurat de un succes atat de mare pe piata indiana incat producatorul auto american vrea sa-l exporte in peste 50 de tari incepand cu acest an.

Lansat in prima parte a lui 2010 in India, Figo a reusit performante comerciale bune, reusind sa-si gaseasca 80.000 de clienti printre indieni.

Masina costa intre circa 5.500 euro si 8.500 euro in India si este produs local, la uzina Chennai. Succesul comercial al lui Ford Figo in India ii determina acum pe cei la Ford sa anunte ca vor incepe comercializarea masinii low cost in alte peste 50 de piete internationale, incepand din acest an.

Ford vizeaza in principal pietele din Mexic, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si Caraibe.

Povestea lui Ford Figo seamana cumva cu cea a Dacia Logan. Si Logan a fost creat pentru pietele emergente, iar dupa diversificarea gamei pietele in care Dacia vinde cel mai bine sunt cele occidentale.

Uzina Ford din India poate produce acum 200.000 unitati/an si are 10.000 angajati.

Ford India activeaza din 1995 si este o subsidiara a Ford Motor Company. In uzina de la Chennai Ford produce modelele Figo, Fiesta si Endeavour.

Ford Figo (sursa - india.ford.com)

Interior Ford Figo (sursa - india.ford.com)

Lasa un comentariu