Acasa Dacia Salariile angajatilor Dacia cresc cu 13% in 2011

Salariile angajatilor Dacia cresc cu 13% in 2011

de Redactia 0-100.ro

Angajat Dacia (sursa - 0-100.ro)

Angajatii Automobile Dacia au obtinut o majorare salariala de 260 lei, reprezentand o crestere de 13%, in urma negocierilor dintre administratie si sindicat incheiate luni seara dupa mai mult de o luna de discutii, a declarat pentru MEDIAFAX vicepresedintele sindicatului Dacia, Ion Iordache.

„Noul contract colectiv de munca prevede cresteri salariale in doua transe. Astfel, din luna ianuarie angajati vor beneficia de 200 de lei, majorare aplicata retroactiv, iar din luna mai de 60 lei. Acesta majorare preprezinta o crestere salariala medie de aproximativ 13%”, a precizat Iordache.

El a spus ca in cadrul negocierilor au fost stabilite si alte elemente pecuniare, cel mai probabil legate de prime si sporuri, insa nu a oferit detalii referitoare la acest subiect.

Discutiile dintre administratorii producatorilor auto si sindicat s-au incheiat luni seara, dupa mai mult de o luna de negocieri.

Iordache a adaugat ca sunt false informatiile conform carora la uzina de la Mioveni vor inceta angajarile si vor avea loc disponibilizari odata cu inceperea productiei de modele Dacia la uzina Renault din Tanger, Maroc. Astfel de informatii au aparut in diverse publicatii romanesti. In fapt, Renault se concentreaza pe investitiile din Maroc, dupa cum a declarat presedintele Consiliului de Administratie al Dacia, Jacques Chauvet.

Incepand cu 2012 Renault va construi in Maroc doua noi modele Dacia, un monovolum mai mare decat Logan MCV si o furgoneta mai moderna si mai spatioasa decat Logan VAN. Productia Logan VAN va fi oprita la anul, astfel ca la Mioveni vor fi produse cinci in loc de sase modele de vehicule. Iesirea din productie a Logan VAN va lasa loc de crestere a cadentei pentru celelalte modele Dacia.

„Este adevarat ca unele modele Dacia vor intra in fabricatie in Maroc, dar asta nu insemna ca la Pitesti va scadea productia, care se va concentra in special pe modelul Duster”, a spus reprezentantul sindicatului Automobile Dacia.

Ultima crestere salariala pentru angajatii producatorului auto a avut in luna februarie a anului trecut, cand sindicatul a obtinut in urma negocierilor o majorare de 300 lei.

In prezent, pentru Automobile Dacia lucreaza aproximativ 15.000 de angajati.

Lasa un comentariu