Acasa Evenimente VIDEO, FOTO: Primul showroom Lotus din Romania, inaugurat in prezenta celebrului Nigel Mansell

VIDEO, FOTO: Primul showroom Lotus din Romania, inaugurat in prezenta celebrului Nigel Mansell

de Adrian Niculescu

Inaugurare showroom Lotus in Romania (sursa - 0-100.ro)

Primul showroom Lotus din Romania si Europa de Est a fost inaugurat joi (24 februarie) in Otopeni in prezenta celebrului pilot Nigel Mansell. Agitatie multa, o tinta de doua masini livrate pe luna si doua premiere auto de top sunt principalele coordonate care au marcat lansarea Lotus la noi.

„Trebuie sa va spun ca Lotus este cea mai ieftina masina scumpa. (…) Pentru Forza Rossa este o mare onoare si o mare mandrie sa fie reprezentantul oficial Lotus in Romania si in tarile din jur”, a declarat Ion Bazac, presedintele importatorului Lotus, Ion Bazac.

click aici pentru galeria foto

La eveniment au venit peste 200 de oameni, volum justificat de un mix interesant al personalitatilor participante si de noutatile expuse pubicului larg in premiera in aceasta parte a Europei.

Amfitrionul evenimentului a fost Lucian Mandruta, cunoscut ca prezentator TV si jurnalist. El detina insa si firma Echipa de PR, care se ocupa de comunicarea Ferrari si Lotus in Romania, printre altele.

Desigur, de cand a fost ministru al Sanatatii in 2009, orice miscare facuta de Ion Bazac este intens mediatizata, astfel ca inaugurarea showroom-ului Lotus nu avea cum sa treaca neobservata.

Pe langa figurile cu deosebita rezonanta locala, celebrul pilot Nigel Mansell, campion mondial in Formula 1, conceptul noului Lotus Esprit (prezentat ca premiera mondiala in octombrie 2010 la Salonul Auto de la Paris) si monopostul de Formula 1 Lotus Renault 2011 (ce va debuta peste cateva saptamani in sezonul de Formula 1) au fost detaliile esentiale ale unui eveniment aglomerat.

Dany Bahar, directorul general executiv (CEO) al Lotus Cars Ltd., figura printre oficialii Lotus care vor lua parte la inaugurare, insa el nu a mai venit. Traducerea mediocra si cativa jurnalisti romani agasanti, care au reusit sa-l sperie chiar si pe Nigel Mansell, au completat tabloul complex al inaugurarii showroomului.

Gama actuala a Lotus include trei modele, Elise, Exige si Evora, cu preturi de pornire de circa 40.000 euro, 55.000 euro, respectiv 70.000 euro. Lotus are insa planuri mari pentru a se extinde, atat in ceea ce priveste gama de produs, cat si acoperirea geografica. In octombrie 2010, la Salonul Auto de la Paris, Lotus a prezentat nu mai putin de cinci concepte, Esprit, Elan, Elite, Elise si Eterne, anuntand astfel extinderea gamei.

Singurii dealeri Ferrari si Lotus din Romania sunt controlati de sotii Camelia si Ion Bazac (fost ministru al Sanatatii), prin Forza Rossa Holding, firma inregistrata in Cipru (86,3%). Celalalt actionar al Forza Rossa, cu o detinere de 13,6%, este un cetatean italian, Leo Taroni. La anul, familia Bazac vrea sa aduca o noua marca auto in Romania.

Istoria Lotus este puternic legata de traditia si succesul sau in Formula 1 din anii ’60, ’70 si ’80, alaturi de campioni precum Jim Clark, Graham Hill, Jochen Rindt, Emerson Fittipaldi, Mario Andretti, Ayrton Senna, Nelson Piquet, Nigel Mansell sau Mika Hakkinen.

Lasa un comentariu