Acasa Kia Kia si-a propus sa depaseasca Dacia si Skoda la vanzari in Europa

Kia si-a propus sa depaseasca Dacia si Skoda la vanzari in Europa

de Radu Preda

Kia Cee'd (sursa - 0-100.ro)

Kia, al doilea mare producator de autovehicule din Coreea de Sud, vrea sa intre in top 10 al celor mai vandute marci auto de volum de pe piata europeana, pana in 2013, scrie Automotive News.

Kia a vandut aproape 358.000 de unitati in Europa anul trecut, in crestere cu 3,9%, potrivit datelor Asociatiei Constructorilor Auto Europeni (ACEA).

Asadar, Kia a fost in 2010 pe locul al 16-lea in Europa dupa volumul vanzarilor, cu o cota de piata de 1,9% si pe locul al 13-lea in clasamentul marcilor de volum (exclud astfel BMW, Mercedes si Audi).

Un rol cheie in planurile Kia il va avea Acordul de Liber Schimb intre statele UE si Coreea de Sud, prin care taxele pentru masinile coreene vor fi eliminate.

Marca asiatica va lansa in urmatoarele luni noile generatii ale modelelor Picanto si Rio. Pentru Picanto Kia asteapta la vanzari in crestere la 60.000 de unitati, fata de 47.000 masini in 2010, iar pentru Rio estimarile sunt de 100.000 de unitati pe an.

Kia produce in Europa 60% din numarul total de masini livrate pe Batranul Continent. Cee’d si Sportage sunt fabricate la Zilina, Slovacia, iar Venga in Nosovice, Cehia. Modelele Picanto, Rio, Magentis, Optima, Sorento si Carnival sunt importate din Coreea de Sud.

Lasa un comentariu