Acasa Siguranta Auto Legislatie europeana mai dura pentru ATV-uri

Legislatie europeana mai dura pentru ATV-uri

de Adrian Mitrea

ATV de strada (sursa - motorcycleboy.pblogs.gr)

ATV-urile, mici vehicule de teren destinate utilizarii in afara soselelor, ar putea fi supuse unei legislatii mai aspre in Europa deoarece circula adesea si pe drumuri publice, iar rata de mortalitate este mare, reiese dintr-un raport al Consiliului European de Siguranta in Transporturi (ETSC).

In ciuda faptului ca unele vehicule cu patru roti sunt destinate utilizarii off-road (quad/ATV), prezenta lor pe drumurile publice este comuna in multe tari europene, unde sunt supuse inmatricularii ca orice alt tip de vehicul, se arata in raport.

Consiliul noteaza ca ATV-urile circula si prin orase si cere institutiilor europene abilitate sa analizeze posibilitatea introducerii unor standarde de siguranta in caz de accident pentru acestea.

Pentru a vedea exact in ce sens ar trebui modificata legislatia, ETSC spune ca este nevoie de studii privind accidentele in care sunt implicate ATV-urile, avand in vedere foarte putinele informatii existente in acest sens.

Totusi, primele informatii indica faptul ca rata de mortalitate pentru ATV-uri este mai mare decat in cazul automobilelor, raportat la distanta parcursa de fiecare tip de vehicul in parte. In unele cazuri, rata mortalitatii este chiar de 10-14 ori mai mare.

Lasa un comentariu