Acasa BMW VIDEO: Primul BMW electric de strada in actiune

VIDEO: Primul BMW electric de strada in actiune

de Adrian Mitrea

BMW ActiveE (sursa - BMW)

Primul automobil BMW electric de strada, care va fi totusi produs intr-un numar limitat de exemplare si condus doar de clienti selectionati, marcheaza o noua etapa pentru constructorul auto bavarez. Sunetul motorului este total diferit fata de cum stim cu totii ca se aude un BMW, iar turometrul a disparut, lasand loc unui indicator de stare al motorului electric.

BMW ActiveE va debuta in premiera la Salonul International Auto de la Geneva (1-13 martie). ActiveE este un automobil cu spatiu pentru patru pasageri care ofera placerea de a conduce specifica BMW, acum cu un motor electric si emisii zero, spune BMW.

Productia seriei limitate a inceput in urma cu cateva luni, potrivit informatiilor furnizate pentru 0-100.ro de Lauren Chauvigne, specialist EfficientDynamics, si Frank Strebe, responsabil de comunicare pe EfficientDynamics.

Pentru prima data, conceptul pentru BMW ActiveE a fost prezentat in decembrie 2009, anuntand inca de pe atunci ambitiile BMW concretizate acum.

click aici pentru galeria foto

In cadrul strategiei BMW EfficientDynamics, automobilul electric are un rol primordial pe drumul spre solutii cu zero emisii de esapament. In premiera, in cadrul unui program de teste cu un numar selectat de clienti, BMW ActiveE va oferi o imagine asupra viziunii BMW pentru solutiile electrice de mobilitate si un nou pas in realizarea conceptului Mega City Vehicle.

Zero emisii, patru scaune si un sentiment sportiv specific marcii – acestea sunt principalele atuuri pe care le are BMW ActiveE.

Masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 9 secunde si furnizeaza o putere de 125 kW/170 Cai Putere, in timp ce cuplul maxim este de 250 Nm. Automobilul beneficiaza de dinamismul si agilitatea unui BMW, de la primul moment al apasarii pedalei de acceleratie, de la cea mai mica turatie a motorului, un element specific propulsoarelor electrice. In situatiile din traficul cotidian, unitatea de stocare nou dezvoltata, cu acumulator litiu-ion, asigura o autonomie de aproximativ 160 km.

La fel ca MINI E, BMW ActiveE este un automobil transformat, un vehicul electric bazat pe caroseria unui model cu motor cu ardere interna. Totusi, la BMW ActiveE, toate componentele transmisiei electrice (unitatea de stocare a energiei, motorul electric si electronica de control) au fost integrate intr-o caroserie de automobil pentru care toate acestea nu au fost niciodata destinate, iar acest lucru a fost reusit fara nici o pierdere de spatiu sau de confort interior. BMW ActiveE este primul automobil electric produs de BMW Group care ofera patru locuri complete si un portbagaj al carui volum ajunge la 200 litri.

BMW ActiveE integreaza versiuni de preproductie ale transmisiei si unitatii de stocare a energiei de la viitorul Mega City Vehicle – unele cu geometrie identica, altele similare – intr-un vehicul cu un concept complet diferit, aceasta pentru a testa, in premiera, aceste componente pe sosea. In afara de o mica priza de aer pe capota si un portbagaj de dimensiuni mai mici, nu exista diferenta notabile fata de versiunea de serie a modelului BMW Seria 1 Coupe.

Lasa un comentariu