Acasa Aston Martin Cygnet, puiul de Aston Martin, intra in productie in aprilie

Cygnet, puiul de Aston Martin, intra in productie in aprilie

de Adrian Mitrea

Aston Martin Cygnet (sursa - Aston Martin)

Cygnet, cel mai mic automobil al marcii de lux britanice Aston Martin, va intra in productie in luna aprilie si imediat dupa se va regasi si in showroom-urile marcii, a declarat pentru Automotive News un purtator de cuvant al producatorului auto.

Desi Aston Martin nu a dat inca detalii tehnice despre masina, bursa zvonurilor de pana acum indica faptul ca Cygnet va prelua motorizarea de top de la Toyota iQ (masina din care deriva – n.r.), adica un propulsor pe benzina de 1,33 litri, cu 98 Cai Putere (CP), cuplabil la o cutie de viteze manuala sau la o transmisie cu variatie continua CVT.

Aston Martin si-a propus sa vanda aproximativ 3.000 de modele Cygnet pe an, la preturi pornind de la 30.000 de euro. Cygnet este astfel cu peste 10.000 euro mai scump decat Toyota iQ.

Dupa doua decenii in care Aston Martin a apartinut Ford, producatorul american a vandut marca britanica de masini sportive de lux unui grup de investitori, in fruntea carora se afla firma de profil Kuwait’s Investment Dar. Aston Martin a fost vandut pentru 674 milioane de dolari in anul 2007.

Aston Martin Cygnet (sursa - Aston Martin)

Lasa un comentariu