Acasa Ferrari VIDEO: Ferrari a prezentat prima sa masina de familie

VIDEO: Ferrari a prezentat prima sa masina de familie

de Adrian Mitrea

Ferrari FF (sursa - Ferrari)

Ferrari a prezentat vineri (21 ianuarie) primele fotografii si informatii despre inlocuitorul modelului-varf de gama 612 Scaglietti, denumit Ferrari FF, un break cu patru locuri si tractiune integrala.

Este pentru prima data cand un automobil Ferrari este echipat cu tractiune integrala si, de asemenea, este pentru prima data cand Ferrari lanseaza un automobil atat de practic. Sistemul de tractiune 4×4, denumit 4RM, este cu 50% mai usor fata de alte sisteme echivalente de pe piata, spune Ferrari.

Ferrari FF (sursa - Ferrari)Pe langa doua locuri in plus fata de un Ferrari obisnuit, modelul FF dispune si de un portbagaj impresionant de 450 de litri (800 litri cu bancheta spate rabatata).

Numele masinii, Ferrari FF, vine de la Ferrari Four (Ferrari Patru, patru scaune, tractiune integrala).

„Ca o ruptura decisiva fata de trecut, noul model nu reprezinta o evolutie, ci o revolutie”, se arata intr-un comunicat al Ferrari.

Masina este desenata de Pininfarina si dispune de un motor V12 de 6.262 centimetri cubi (6,3 litri), cu injectie directa de benzina, ce dezvolta 660 de Cai Putere la 8.000 de rotatii pe minut. Masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3,7 secunde si emite 360 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.

Ferrari FF va fi dezvaluit fizic publicului, in premiera mondiala, la Salonul Auto de la Geneva din martie.

Masina are un design tipic de Shooting Break. Denumirea provine de la cuvantul Break” sau omonimul sau Brake”, folosit initial in cazul carutelor tractate de cai salbatici sau a celor folosite pentru diverse munci si extins apoi in cazul vehiculelor destinate vanatorii.

In anii ’60 si ’70, asa-numitele Shooting Break sau Shooting Brake motorizate erau extrem de populare in Marea Britanie.

Ferrari FF (sursa - Ferrari)

4 comentarii

Matei 21 ianuarie 2011 - 17:15

Bine, deci… urmeaza Lamborghini Station Wagon.

Reply
barsan radu 22 ianuarie 2011 - 03:10

lamborghini facea tiruri deci nimic nu ma mira

Reply
Matei 23 ianuarie 2011 - 00:44

🙂 permiteti-mi sa va corectez.: istoria lamborghini a inceput cu niste… tractoare.

Reply
Radu 24 ianuarie 2011 - 10:20

Cam aceeasi mutare ca si in cazul Aston Martin Cygnet. Clientii lor raman fideli chiar si atunci cand trebuie sa mearga printr-un oras aglomerat…

Reply

Lasa un comentariu